Waar ben je naar opzoek?

Traktatietip: Hysterische easy de peasy Feest Fudge traktatie

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Traktatietip: Hysterische easy de peasy Feest Fudge traktatie

Allereerst een hartelijk welkom op mijn ‘vernieuwde’ blog én de allerbeste wensen voor 2018! Hebben jullie een leuke jaarwisseling gehad? Hoe onze jaarwisseling was kan ik nog niet vertellen want ik schrijf dit bericht vóór de jaarwisseling ☺️. Maar ik ga er vanuit dat dit gewoon dikke prima was en we een hele leuke avond hebben gehad!

De jaarwisseling is voor ons een afsluiting van een behoorlijk drukke (feest) maand. Deze maand begon natuurlijk met de intocht van Sinterklaas (pfff… die man mag van mij wel een weekje korter komen volgend jaar) om meteen door te stomen naar de Kerstdagen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er thuis best relaxed onder was. Onze Kerstboom heb ik pas vlak voor de Kerstvakantie versierd… Maar op school was het best druk voor de kinderen. En dan nog al die extra dingen die ook gewoon door bleven gaan (het normale leven zeg maar…): turnen, voetbaltrainingen, een kerstviering op school en nog een kinderfeestje. Dochter F. is namelijk afgelopen week (29 december om precies te zijn) 7 jaar geworden. Voor de Kerstvakantie hebben we haar kinderfeestje gevierd en gisteren haar verjaardag. Best een goede timing zo tussen Kerst en Oud en Nieuw he? 😅

Met traktaties probeer ik creatief te zijn maar het moet vooral niet te moeilijk. Wij moeders maken het ons vaak veel te lastig. We willen elkaar overtreffen en doen mee aan wedstrijdjes ‘wie-heeft-de-mooiste-tofste-beste-trakatie’. Ben jij toevallig zo’n moeder? Ik zou je aanraden om hier heel snel mee te stoppen. Het heeft geen zin want:

 1. Het kost jezelf ontzettend veel tijd! En jouw tijd als moeder is schaars…
 2. Zo’n traktatie is binnen no time op.
 3. Kinderen zien écht niet wat voor tijd jij erin gestoken hebt.
 4. Het moederschap is géén wedstrijdje.

Op Instagram volg ik al een tijdje Wolferien. Typisch zo’n moeder die het gewoon ‘goed-genoeg’ doet en heerlijk open, eerlijk en oprecht is. Die het soms allemaal ook niet zoveel kan schelen maar haar koters wel te gekke herinneringen meegeeft. Ze is nota bene zwanger van een tweeling! Straks heeft ze een huis vol met 5 (!!!) jongens. En toch heeft ze vaak de leukste ideeën voor traktaties die ook echt niet te moeilijk zijn.

Toen ik op Instagram een oproepje deed dat ik, loedermoeder tot de max, nog een last minute traktatie idee zocht (niet te moeilijk, wel origineel) kwam zij met het idee om de FeestFudge te maken.

And so, I did!

Easy de peasy te maken (wel een suikerbommetje hoor maar goed het is feest toch?) en succes gegarandeerd.

Zo simpel kan het zijn:

 • Blik gecondenseerde melk (397 gram)
 • 340 gram chocolade (melk/wit)
 • 1 tl. vanille aroma
 • Decoratie

De chocolade en gecondenseerde melk laat je samen smelten, je giet het uit op een plaat mét bakpapier en je gaat als een malle versieren. Gewoon heel hysterisch. Even een paar uurtjes in de koelkast, brokken maken en klaar is di mama.

Let wel op: het is behoorlijk machtig dus met kleine stukjes heb je meer dan genoeg!

Ook leuk om te trakteren:

Even een staande ovatie voor mama Wolferien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen