Waar ben je naar opzoek?

Mijn kind heeft superkrachten, die van jou ook?

2 minuten lezen Ik ben Helga
Mijn kind heeft superkrachten, die van jou ook?

Mijn kind heeft superkrachten daar ben ik van overtuigd. Zo heeft zij de gave om van vrolijk spelende engel naar woest en onhandelbare draak te gaan in minder dan drie seconden omdat het strikje van haar Barbie geel is in plaats van roze. Ze heeft het telepathische vermogen om mij met een blik te laten weten dat er iets mis is. Zelfs als ze slaapt weet ze mij zonder ook maar een kuchje wakker te maken wanneer ze ziek is. Nog voordat ze kreunt, piept of simpelweg gewoon keihard “MAMA” roept sta ik al naast haar bed met een emmer, een nat washandje en een liefdevolle knuffel.

Nog meer krachten

Een andere grote kracht van haar is dat ze mij in een oogwenk allergisch kan maken voor de meest uiteenlopende zaken. Dat begon al toen ze nog in mijn buik zat en ik met geen mogelijkheid meer mijn zo geliefde paprikachips door mijn strot kon krijgen. Die kracht is pas echt losgebarsten toen ze geboren was. Als klein humpe-dumpie kreeg zij het namelijk voor elkaar dat ik, de vrouw die voor niets of niemand bang is, met knikkende knieën en een hartslag van meer dan 200 slagen per minuut, doodsangsten uitsloeg toen ik haar voor het eerst vast mocht houden.

Lees ook: Moeders zijn superhelden

Door haar kan ik alles aan

En daar was het dan. De eerste keer dat ik haar kracht voelde. Dat ik het gevoel had de wereld aan te kunnen. Degene die zeggen dat het schoonmaken/opruimen van poep en kots van je eigen kind niet erg is, die liegen! Bij de eerste lucht die je neusvleugels bereikt heb je net zo goed kokhals-neigingen. Of het nu van jouw eigen kind afkomstig is of niet. Ook witte bonen in tomatensaus smaken nooit meer hetzelfde wanneer ze met gepaste kracht en snelheid over de lakens worden getorpedeerd. Door haar superkrachten heb ik wel de moed om het allemaal op te ruimen. Sterker nog, voor haar doe ik het zelfs met liefde. Zelfs mijn angsten voor grote, glibberige, groene snottebellen en zwarte kruipende beestjes op hoofdjes zijn voorgoed verleden tijd.

Bijna alles dan

Sinds haar komst heb ik er helaas wel heel wat angsten bij gekregen. Zo krijg ik spontaan hartkloppingen bij het geven van harde snoepjes, druiven, knakworsten en ander blijft-in-je-keel-zitten-materiaal. En ook klimrekken, hoge glijbanen en ander breek-je-nek-materiaal doet het niet meer heel goed bij mij. Maar goed dat ze mij ook de kracht heeft gegeven om alles aan te kunnen want anders had ik dergelijke dingen voor altijd moeten vermijden.

Haar grootste superkracht

Maar dit alles verbleekt bij de grootste superkracht die ze heeft. Zo heeft ze de kracht om mijn ronduit vermoeiende en gestreste dag binnen drie seconden weer goed te maken. Ze weet mijn tranen binnen no-time te verdampen en hoe moe, uitgeblust en geïrriteerd ik ook ben, ze kan alle ellende met haar superkrachten laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Lees ook: Kinderen van ouders die deze twee dingen doen worden gelukkiger

Ik weet niet of jouw kind dezelfde superkrachten heeft? Maar die van mijn dochter zijn magisch, onvergetelijk en hartverwarmend. Haar allergrootste superkracht zit hem namelijk in haar helende knuffels en haar schaterende lach!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen