Waar ben je naar opzoek?

DIY’en: Ik snap er de lol niet van.

2 minuten lezen denise Denise Meijer
DIY’en: Ik snap er de lol niet van.

Eén ding wat ik nooit begrepen heb zijn van die vrouwen die er hun levensmissie van maken om dingen zelf in elkaar te knutselen. DIY’en (Do it yourself) wordt het ook wel genoemd in Social medialand en ik snap er de lol niet van.

Ik ben voornamelijk bezig met het mezelf makkelijker te maken en DIY’en. Nou ja… dit draagt wat mij betreft niet bij aan mijn productiviteit of aan een beter humeur. Oké toen ik nog maar één kind had heb ik mezelf weleens aan gewaagd. Je weet wel: als nieuwbakken moeder die DENKT dat het leven met één kind zwaar is en haar overgebleven tijd vult met overachieven.

Gewoon, omdat het kan en zelfs toen was ik al geen fan.

Althans: Tot in de late uurtjes negerzoen-pinguïns in elkaar te zetten om deze de volgende ochtend in elkaar geknepen te zien worden door een tiental aan kleuterhandjes. Valt niet onder mijn definitie van leuk, ontspannend of ook maar een beetje bevredigend.

Lees ook: DIY Fidget Spinners!

Net zoals ik er niet gelukkiger van word om samen met mijn kind kerstkaarten in elkaar te frutselen. Gewoonweg omdat hij gegarandeerd alle zorgvuldig geknipte sterretjes met één veeg van de tafel maait en het potje glitters over zijn hoofd gooit en zichzelf decoreert.
Ik weet overigens niet of iemand hier ervaring heeft met glitters? Nou… Laat ik een lang verhaal kort maken: we zijn inmiddels twee jaar verder en nog vind ik die zooi echt óveral!

Een DIY waar ik wel interesse in heb?

Eentje die het mij allemaal fors gemakkelijker gaat maken. Een DIY-schoonmaakster bijvoorbeeld. Eentje die zonder dat je wat hoeft te zeggen de spinazie van de muur schrobt of me kan vertellen hoe ik die groengele kakvlekken uit de rompertjes krijgt.
Of een DIY-wijnschenker. Die op de lastige dagen precies weet wanneer het tijd is om een glaasje in te vullen, of wanneer ik graag een hele fles aan mijn mond zet. Dat lijkt me ook wel wat.

Kortom: een DIY waar ik zelf zo min mogelijk voor hoef te doen en eentje waar geen glitters, negerzoenen, of knipsels aan te pas komen.

Een DIFM (Do it for me) als het ware. Daar heb ik pas echt oren naar en de eerste die me daar aan kan helpen krijgt van mij een (in de winkel gekochte) doos met eierkoeken. Als dank!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 4 maanden geleden
  • 4 minuten lezen