Waar ben je naar opzoek?

Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

De moeder van de zesjarige Marley kreeg de schrik van haar leven. Toen Marley op school van de glijbaan ging, ging het bijna mis. Ze droeg een hoedje met een koordje eraan. Maar dat koordje bleef haken bovenaan de glijbaan.

Marley kon zichzelf niet losmaken. Gelukkig zag Madison, vriendin van Marley, dat het niet goed in. Ze klom omhoog en probeerde het plastic clipje los te maken. Maar dat lukte niet in één keer. Het lukte Madison net op tijd om het koordje los te krijgen.

Lees ook: 10 onverwachte gevaren voor kleine kinderen

Op het nippertje

Dat het echt net op tijd was, bleek wel op de spoedeisende hulp. Als Marley 45 seconden langer was blijven hangen, was de schade aan haar luchtpijp zo groot geweest dat ze het niet had overleefd. Op Facebook deelt ze de foto’s van haar dochter, waarop duidelijk te zien is wat voor striemen het hoedje heeft achtergelaten.

Gail, de moeder van Marley, doet ook meteen een dringende oproep aan ouders en scholen. Het plastic clipje aan Marleys hoedje had los moeten laten toen ze bleef haken. Doordat dat niet gebeurde, bleef Marley hangen. Gail waarschuwt daarom alle ouders om te controleren of de clipjes wel loslaten onder druk. Het liefst ziet ze eigenlijk dat alle koordjes en clipjes verwijderd worden, zodat ze nergens meer aan kunnen blijven haken.

Bron: Famme

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen