Waar ben je naar opzoek?

Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

De moeder van de zesjarige Marley kreeg de schrik van haar leven. Toen Marley op school van de glijbaan ging, ging het bijna mis. Ze droeg een hoedje met een koordje eraan. Maar dat koordje bleef haken bovenaan de glijbaan.

Marley kon zichzelf niet losmaken. Gelukkig zag Madison, vriendin van Marley, dat het niet goed in. Ze klom omhoog en probeerde het plastic clipje los te maken. Maar dat lukte niet in één keer. Het lukte Madison net op tijd om het koordje los te krijgen.

Lees ook: 10 onverwachte gevaren voor kleine kinderen

Op het nippertje

Dat het echt net op tijd was, bleek wel op de spoedeisende hulp. Als Marley 45 seconden langer was blijven hangen, was de schade aan haar luchtpijp zo groot geweest dat ze het niet had overleefd. Op Facebook deelt ze de foto’s van haar dochter, waarop duidelijk te zien is wat voor striemen het hoedje heeft achtergelaten.

Gail, de moeder van Marley, doet ook meteen een dringende oproep aan ouders en scholen. Het plastic clipje aan Marleys hoedje had los moeten laten toen ze bleef haken. Doordat dat niet gebeurde, bleef Marley hangen. Gail waarschuwt daarom alle ouders om te controleren of de clipjes wel loslaten onder druk. Het liefst ziet ze eigenlijk dat alle koordjes en clipjes verwijderd worden, zodat ze nergens meer aan kunnen blijven haken.

Bron: Famme

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Hoeveel voeding mag je baby? Check dit voedingsschema!

  • 3 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Pasen

Wat is Pasen en wat vieren we op deze dag?

  • 22 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg Nederland: De leukste plekken!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen