Waar ben je naar opzoek?

Juf die video post ‘lesje billen afvegen’ gaat viraal

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Juf die video post ‘lesje billen afvegen’ gaat viraal

Een anonieme lerares ging viraal nadat er een video online werd gepost van hoe de peuters in haar klasje leerde om hoe ze hun kont correct af konden vegen door een lesje billen afgegeven met de juiste kontveeg-techniek.

Alles aan dit filmpje is geweldig. De kleine stoeltjes, de ‘ballonbillen’, de juiste manier van vegen en zelfs de manier waarop het papier gevouwen wordt. Niet te vergeten dat de kleine kindjes in kleine stoeltjes er ook gewoon rete-schattig uitzien.

Een lesje billen afvegen en de juiste kontveeg-techniek

De creatieve leerkracht in onbekend, maar aangezien er zoveel kinderen van drie jaar (en zelfs) ouder nog niet bekend zijn met de juiste ‘kontveeg-techniek’ is het misschien een idee om op de peuterschool wat ballonnen aan de stoelen te plakken?

Succesverhaal

Tenslotte weten we allemaal dat kinderen bijna nooit hun billen correct afvegen. Het is een controle die iedere peutermoeder bijna dagelijks uitvoert. Neem hierbij dat de meeste kinderen op school gewoonweg beter luisteren dan thuis en een nieuw succesverhaal is geboren! Het is gewoonweg een geweldig idee.

Lees ook: 50 tinten geel: wat je moet weten over babypoep

Poep is vies?

Het filmpje werd op internet met veel lof ontvangen. Hoewel er ook hier en daar wat ge- “ieuwt” werd omdat het over poep gaat. Maar waarom?

Als je erover nadenkt is het gewoon een lesje persoonlijke hygiëne. Net zo vanzelfsprekend als handen wassen en onwijs belangrijk. Zeker als je jezelf bedenkt wat verkeerd afvegen voor een problemen kan veroorzaken. Zeker bij meisjes!

Lees ook: Het Grote Poep Alfabet

Veeglesjes in Nederland

Waarschijnlijk zijn er zat peuterjuffen die zichzelf niet wagen aan een veeglesje zoals in het filmpje, maar mocht er een Nederlandse leerkracht zijn die dit wil oppakken dan heeft hij of zij wat mij betreft groen licht. Hulde dus voor deze inventieve juf. Ik durf te wedden dat ze er heel wat ouders gelukkig mee heeft gemaakt.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen