Waar ben je naar opzoek?

Jongeren verslaafd aan smartphone? Of jij?

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Jongeren verslaafd aan smartphone? Of jij?

Hoe vaak zeg jij: “Leg je telefoon nou eens weg!” tegen je kind, bijvoorbeeld onder het eten? Of kunnen ze dat beter tegen jou zeggen? Uit onderzoek blijkt namelijk dat 38% van de jongeren zich stoort aan het smartphonegebruik van hun ouders.

En dat ouders zich daar niet altijd bewust van zijn, blijkt wel uit het feit dat maar 14% van de ouders zelf denkt dat hun smartphonegebruik een probleem is voor hun kind. Hetzelfde geldt voor smartphonegebruik aan tafel. 37% van de jongeren wil graag een smartphonevrije tafel tijdens het eten. Maar 24% van de ouders zit dan juist regelmatig tot vaak op hun telefoon te kijken. De helft van de ouders geeft dat niet toe.

Lees ook: Zijn smartphones en tablets gevaarlijk voor kinderen?

Het onderzoek werd gedaan onder 1.849 jongeren en 637 ouders, en werd uitgevoerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij, adviesraad Voortgezet Onderwijs en studenten van de TU Delft.

Het smartphonegebruik van ouders beïnvloedt ook dat van jongeren. Want doordat 38% van de ouders niet op hun kind reageert omdat ze op hun smartphone kijken, pakt 24% van de jongeren er dan ook maar zijn of haar smartphone erbij.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen