Waar ben je naar opzoek?

Ja ja, vroeger was alles beter…

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Ja ja, vroeger was alles beter…

Lieve mama’s, ik wil jullie iets vragen. Ik kwam een blog tegen met allemaal foto’s van spelende kinderen van vroeger. Kinderen die zich vermaakten met wat ze vonden of wat ze zelf bedachten. Kinderen die zich nog konden vermaken zonder smartphone.

De blog begon met de tekst dat kinderen het nu moeilijk te geloven vinden dat er vroeger geen smartphones bestonden. En dat kinderen zich nu toch maar moeilijk zonder die dingen kunnen vermaken. Oftewel: vroeger was alles beter…

Lees ook: 12x vroeger was alles toch anders!

Boos

Ik werd een beetje boos van deze blog. Want niet alleen kinderen, ook ik kan me moeilijk voorstellen dat er een tijd is geweest dat men niet via een telefoon met elkaar kon communiceren. Hoe sprak je dan met elkaar af? Hoe vertelde je dan belangrijk nieuws aan iemand die ver weg woonde? Alles per brief? Ik kan het me niet voorstellen.

Maar buiten dat werd ik vooral kwaad van dat andere zinnetje. “Hoe overleefden deze kinderen zonder de constante toegang tot filmpjes van katten en mensen die over dingen vallen?” Hallo, alsof kinderen van nu alleen nog maar 24/7 naar een schermpje zitten te staren! Alsof zij niet de fantasie hebben om zelf spelletjes en verhaaltjes te verzinnen. Om met alles wat maar los en vast zit te spelen.

Lees ook: Hoe mijn dochter overleeft zonder smartphone, tablet of Netflix

Vraag

Daarom, lieve mama’s, wil ik jullie iets vragen. Willen jullie alsjeblieft laten zien dat jullie kinderen zich ook prima kunnen vermaken zonder schermpje? Zonder filmpjes, zonder spelletjes op een telefoon. Gewoon met speelgoed. Of de hond. Of alles wat niet digitaal is. En ja, dan zullen er heus nog wel meer dingen zijn die ‘vroeger toch beter waren’, maar spelende kinderen zijn van alle tijden!

Post je foto (of verhaal) in de reacties op Facebook en laat zien dat kinderen zich nog steeds prima vermaken zonder scherm! Natuurlijk mag je terugdenken aan ‘die goede oude tijd’, want ik kan moeilijk ontkennen dat het niet anders was. Maar beter? Nee, dat vind ik niet!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen