Waar ben je naar opzoek?

Is papa wat ouder, dan is z’n zoon slimmer!

1 minuut lezen Marian Alons
Is papa wat ouder, dan is z’n zoon slimmer!

Althans, volgens nieuw onderzoek. Het blijkt dat mannen die na hun 35e vader zijn geworden, slimme zoons op de wereld zetten, dan hun leeftijdsgenoten. Maar dat superslim zijn is niet alleen maar positief.

Naast een hoog IQ hebben de intelligente zonen van een ‘oude papa’ ook moeite met het leggen van sociale contacten. Andere extreem slimme mensen hebben daar ook vaker moeite mee.

Geek index

Het onderzoek werd gehouden onder 7.781 leerlingen van 12 jaar oud. De onderzoekers keken naar verschillende aspecten, waaronder: non-verbale intelligentie, openheid voor nieuwe dingen en personen en de sociale vaardigheden. Aan de hand van deze punten werd een zogenaamde Geek Index opgesteld. Degenen die bovenaan de lijst stonden, hadden een hoog IQ, konden beter focussen en maakten zich minder zorgen om vrienden te maken.

Lees ook: Op vakantie gaan maakt je kind slimmer

En het bijzondere aan de resultaten was dus; hoe ouder de papa was toen z’n moeder zwanger raakte, hoe meer punten. Zelfs zonen met vaders die 50+ waren scoorden 32% hoger in de Geek Index dan jongens met een papa die 25 was.

Hoe kan dit?

Natuurlijk krijgt een kind van papa en mama genen mee. Zo wordt ook bepaald hoe slim het kind is en er kunnen spermamutaties plaatsvinden die bij ‘oudere’ papa’s voorkomen. Uit een ander onderzoek kwam eerder al dat autisme en schizofrenie bij kinderen vaker voorkomt als ze een oudere vader hebben.

Liever aan je man vertellen dat de genen voor het IQ vooral van de vrouw komen, lees dan dit: Is je kind slim? Dat komt dus van mama!

Hoe oud is jouw partner? En heb je een slimme zoon?

Bron: RD.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen