Waar ben je naar opzoek?

Is jouw kind koppig? Gefeliciteerd!

1 minuut lezen Marian Alons
Is jouw kind koppig? Gefeliciteerd!

Heeft jouw kind schijt aan de huisregels? Dat is voor jou misschien niet zo leuk, maar kan wel een positief effect op latere leeftijd hebben, althans volgens onderzoek. Als jouw kind koppig en tegendraads is de kans groter dat hij/zij later succesvol wordt en rijk!

In Developmental Psychology werd een Amerikaans onderzoek geplaatst, waar ze de koppigheid van de kinderen vergeleken met hun succes op latere leeftijd. Ze onderzochten kinderen vanaf de basisschool en volgden ze jarenlang. Maar hoe onderzoek je ‘koppigheid’? De onderzoekers hadden een test bedacht die de kinderen tussen de 8-12 jaar moesten afleggen.

Lees ook: Hoe ver ga je om je kind te laten eten?

Na 40 jaar onderzochten ze diezelfde ‘kinderen’ weer en wat bleek? De kinderen die koppig waren en erg standvast aan hun mening, hadden een hoger inkomen!

Hoe kan dit?

Waarschijnlijk is het te verklaren door de competitiviteit die koppige kids hebben. Ze willen de beste en de eerste zijn. Dit begint al in het klaslokaal; ze halen hogere cijfers. En dit kan zo doorontwikkelen tot op latere leeftijd. Dan beginnen ze als werknemer te onderhandelen met hun baas voor een hoger loon.

Is jouw kind koppig? 

Bron: The Time                               –         Bron hoofdafbeelding: Stockfresh

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen