Waar ben je naar opzoek?

ING biedt kersverse papa’s vaderschapsverlof

1 minuut lezen Marian Alons
ING biedt kersverse papa’s vaderschapsverlof

Als eerste grote bedrijf die het vaderschapsverlof invoert, verdient de ING een dikke pluim. Papa’s die werken bij het bedrijf kunnen vanaf volgend jaar de eerste maand na de geboorte van hun baby met betaald verlof. Daarbovenop mogen ze daarna ook nog met 3 maanden onbetaald verlof.

In de nieuwe cao staat dit zwart op wit. Het is een doorbraak in Nederland, want hierna kunnen nog wel eens meerdere bedrijven gaan volgen. ING wilde niet wachten op de overheid en komt de jonge papa’s zelf tegemoet.

Momenteel krijgen vaders slechts 2 dagen vaderschapsverlof na de geboorte. Momenteel ligt er een voorstel in de Kamer om die 2 dagen te verlengen naar 5 dagen. Maar door de formatieproblematiek wordt dat uitgesteld.

Lees ook: Verlenging vaderschapsverlof uit de ijskast gehaald

De Nederlandse papa’s krijgen een stuk minder verlof dan de andere Europese vaders. Zo krijgen de mannen in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Zweden minstens twee weken vrij om bij hun pasgeboren baby te zijn.

Behalve de ING zijn er nog meer bedrijven die vaders wel wat meer verlof gunnen. Werknemers bij internetmarketingbureau Yonego krijgen 4 weken betaald verlof en bij Mastercard en bij colsultancybedrijf &samhoud krijgen ze zelfs 8 weken.

Maar ING doet nog meer

ING denkt ook aan de wat oudere werknemers. Vanaf hun 60e mogen ze van volgend jaar 1 dag in de week vrijwilligerswerk gaan doen. Alle werknemers krijgen een loonsverhoging van 1,7% (en dat tikt toch wel aan met 14.000 werknemers). Ook is er €375 apart gezet voor een scholingsbudget en er wordt een Diversiteitsdag ingesteld. Deze dag kunnen de werknemers inzetten om vrij te krijgen op een (religieuze) feestdag naar keuze.

Lees ook: 6 voordelen van langer vaderschapsverlof (ook voor moeders)

De afspraken zijn gemaakt met de vakbonden FNV Finance, De Uni en CNV Dienstenbond. Als de leden van de vakbonden akkoord gaan, dan wordt de nieuwe cao definitief.

Bron: AD.nl                           –                         Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen