Waar ben je naar opzoek?

“Ik ging op vakantie, mijn zoontje leerde thuis doorslapen”

2 minuten lezen Marian Alons
“Ik ging op vakantie, mijn zoontje leerde thuis doorslapen”

Bo is nog maar 12 weken oud als zijn ouders besluiten zonder hem op vakantie te gaan. Even geen gehuil, maar lekker ontspannen. Zijn ouders regelden een oppas, zodat ze konden relaxen.

Bij aankomst in het vakantieresort trokken ze meteen hun zwemkleding aan, namen ze een duik in het zwembad en dronken een cocktail. Moeder Katy Landrum was helemaal relaxed zonder een huilende baby op de achterbank. Katy: “Onze kleine Bo was thuis. We huurden een professionele oppas in die onze zoon zou leren om door te slapen.”  Op aanraden van haar kinderarts ging ze op vakantie met haar man en huurde ze een slaapexpert.

Lees ook: Als slapen niet vanzelfsprekend is; nachtouders!

Katy en haar man waren toch niet helemaal gerustgesteld. Kon de baby wel zo lang zonder haar en zonder de nachtvoeding? Was hij niet nog veel te jong om door te slapen? Dan bedacht ze dat haar kinderarts dit had aangeraden en kon ze weer genieten.

Vriendin Lisa had hetzelfde gedaan bij haar twee kinderen en adviseerde Katy. Het was de eerste keer dat Katy hoorde over een professionele trainer op het gebied van slapen. “Ik vond het briljant”, aldus Katy. “Lisa zag de wallen onder m’n ogen en vond het nodig tijd. Bij mijn dochter wachtten we tot ze vijf maanden oud was, voordat we haar trainden om door te slapen. Ik wilde niet dat ze haarzelf in slaap huilde. Ik kon niet tegen het gejank.” Na een paar dagen oefenen kon haar dochter doorslapen, met steun van Lisa en Katy’s echtgenoot.

Lees ook: Ik wil ook een nachtnanny!

Toen haar zoontje geboren werd, wist ze dat ze ook hem moest leren om door te slapen. Het liefst zo vroeg mogelijk. Dit keer getipt door haar nachtzuster. Voor Katy was het te pijnlijk om zelf haar zoontje te leren door te slapen. Ze wist dat ze het dit keer niet ging volhouden, dus huurden ze een slaapexpert voor ongeveer €25 per uur.

Een rustige nacht

De eerste nacht na de vakantie was heerlijk. Katy voelde zich helemaal opgefrist. Haar zoontje had zo kort gehuild dat ze er niet wakker van was geworden. De weken erna gingen ook steeds beter en Katy moest zichzelf er toe zetten om niet de kamer binnen te stappen als hij wel eventjes huilde.

Veel moeders vinden het belachelijk dat Katy en haar man op vakantie gingen en iemand anders lieten oppassen om hun zoontje door te laten slapen. Toch vindt ze het zelf haar beste uitgave ooit. Zou jij het geld er voor over hebben om je kind te laten doorslapen? Vind of vond je het moeilijk om ’s nachts je kindje te laten liggen?

Bron: Redbook

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
 • Esther zei

  Ik vind het schokkend dat dit gebeurt. Het is een ‘oplossing’ die slecht is voor veilige hechting, en slecht is voor de maatschappij. Heb je er weleens bij stilgestaan dat een groot deel van de problemen in onze samenleving voortkomt uit onveilige hechting?!
  Ik vind het onverantwoord om hier zo’n vrolijk artikel over te publiceren, of is het juist bedoeld om discussie om mensen aan het denken te zetten? Dan nog vind ik de toon niet handig gekozen… dit is vergelijkbaar met wanneer je zo zou schrijven over een internaat waar heropvoeding met een ‘pedagogische tik’ plaatsvond: ‘mijn kind kwam terug als een gehoorzaam kind. Het was niet makkelijk, maar wat is dit fijn!’. Zie je de overeenkomst? Dat internaat zou toch op het matje geroepen worden?
  Er is de laatste jaren veel meer bekend geworden over het baby-brein. Zijn jullie wel op de hoogte?
  Redactie, verdiep je eerst even in de nieuwste inzichten op gebied van psychologie van het jonge kind. Ouders hebben echt andere steun nodig dan een Nachtnanny.

 • J. zei

  Tja ik denk dan dat dit iemand is die een kind heeft voor erbij, omdat “het hoort” of als statussymbool. Niet uit liefde.
  Wat een idioot, vertrouwen in de mensheid krijgt zo’n baby’tje dan niet. En dan zeker ook nog raar vinden als dat kind op latere leeftijd ontspoort.

 • N. zei

  O wauw. Dit vind ik echt heel raar. En heel naar. Zo naar dat ik er een beetje onpasselijk van wordt. Wil je geen nachtvoedingen? Niet wakker zijn snachts? Lekker doorslapen? Op vakantie? Waarom begin je dan in vredesnaam aan kinderen! Egoïstisch vind ik dit. Arm babietje wordt de wereld op geholpen om vervolgens in de steek te worden gelaten. zielig :'(

 • Tamara zei

  Wat ontzettend zielig voor dat kindje! Kindjes horen bij hun moeder (en vader) te zijn, niet bij een wildvreemde. Het enige wat dit kindje heeft geleerd is dat mama er niet voor hem is, dus heeft huilen ook geen zin. Huilen is hét communicatiemiddel voor kindjes, daarmee geven ze aan dat ze iets nodig hebben, voeding, warmte, liefde, geborgenheid, aandacht etc etc

 • Corine zei

  Dat je er niet tegen kan om je kindje zo lang te laten houden zou je als moeder iets moeten zeggen, namelijk dat je instinct zegt dat je er voor je kindje wilt zijn, dat die je nodig heeft. Ik vind het erg onnatuurlijk om je baby die nog helemaal afhankelijk van je is in de steek te laten op de leeftijd van 3 maanden oud zodat die leert om snachts niet meer te huilen als ie honger heeft. Je denkt dan in mijn ogen alleen aan je eigen belang. Ook lichamelijk heeft een baby op die leeftijd gewoon baat bij voedingen snachts, nee ze gaan niet dood als je het niet geeft, maar het is wel beter voor je kindje z’n gezondheid om om de paar uur te voeden, ook snachts. Leuk dat de kinderarts en de nachtzuster iets anders zeggen, maar je blijft als ouders zelf verantwoordelijk om je goed te verdiepen in de ontwikkeling en behoeftes van je kind. Sorry maar ik vind het vreselijk om dit te lezen, arm kindje.

 • Amina zei

  Wauw. Neem dan geen kinderen

 • Lotte zei

  Mijn maag draait hiervan om!
  Het is toch geen hond wat je “traint” om door te slapen?!?! Manmanman. Verschrikkelijk dit. Tegenwoordig moeten kindjes in de westerse wereld zich zo schikken naar je ouders. Je weet toch waar je aan begint met een baby! Dan sta je zelf op nummer 2. En een baby zo vroeg al door leren slapen is ook nog is gevaarlijk. Als ze zo lang niet eten zakt hun bloedsuikerspiegel, en kunnen ze in een hypo terecht komen met dood als gevolg! Wakker worden is een natuurlijke wiegendood preventie! Nee als wij de ouders maar geen wallen hebben, en tegen onze collega’s/vrienden/familie kunnen zeggen “ja hij slaapt al lekker door” want dan doe je t pas goed!
  WALGELIJK!!

 • Isabel zei

  Is dit serieus?

 • Marsha zei

  Als je niet tegen gejank kan, moet je niet aan kinderen beginnen…
  Zeker in het eerste jaar is dat hun enige communicatie middel en ze huilen echt niet voor niks.
  Belachelijk dat ze hiervoor gekozen hebben, terwijl ze ook voor samenslapen hadden kunnen kiezen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen