Waar ben je naar opzoek?

En we noemen hem: Wolf!

2 minuten lezen Marian Alons
En we noemen hem: Wolf!

De perfecte naam voor je baby kiezen is vaak niet binnen vijf minuten bedacht. Je kind moet het er zijn of haar hele leven maar mee doen! Ga je vernoemen naar je (schoon-)ouders, geef je een bijzondere betekenis, een vleugje Engels of ga je voor een tongbreker? Doe hier je inspiratie op, want hier komt de voorspelling van de meest populaire namen van 2017.

Ouders geven hun kindjes steeds vaker krachtige namen van goden, bijbelse namen of belangrijke vrouwelijke politici, volgens de Amerikaanse namensite Nameberry.com. Zo kunnen we meer namen als Thor, Odin, Luna, Atlas en Zeus verwachten. Sommige ouders gaan nog een stapje verder en noemen hun ouders daadwerkelijk naar God. Namen als Goddes en Messiah worden steeds populairder.

Ook literaire namen doen het goed. Zo krik je je eigen intellectuele geloofwaardigheid omhoog. Namen als Matilda, Ramona, Alice en natuurlijk Juliet. In ons land is dit trouwens niet anders. de naam Julia staat al enkele jaren in de top 10 van populairste namen!

Lees ook: 20 bijzondere babynamen geïnspireerd door Disney

In 2017 zullen baby’s veel betekenisvoller door het leven gaan. Met namen als True, Grace, Faith en Mercy. Rob Kardashian en Blac Chyna noemden hun dochtertje Dream. In Nederland lijkt deze trend nog niet echt zichtbaar. Alhoewel, zo’n tien jaar geleden gaf Idols-winnares Raffaëla Paton haar dochter de naam Beautifull Hope.

O-Oh. De letter ‘O’ is in opmars. Eerst zag je het in het midden van de naam, zoals bij Margot of Sophie, maar nu steeds vaker aan het begin. Olivia, Olaf, Oscar, Omar zijn namen die steeds populairder worden. Raak jij ook besmet door het ‘O’-virus?

Lees ook: 20 bijzondere babynamen die in 2015 maar één keer gegeven zijn

Van nature zijn mannen echte jagers. Ze sluipen op hun prooi en veroveren het vervolgens. Ouders van tegenwoordig moeten dat in hun achterhoofd hebben gehad bij het bedenken van hun babynaam. Niet zelden zie je een Wolf, Tijger of Fox in de klas zitten. Bekende sterren geven het voorbeeld: Alicia Silverstone, Kate Winslet en Jamie Oliver gaven hun zoontje de naam Bear.

In Nederland lijkt het vooral belangrijk dat een naam lekker bekt en dat je niet hoeft te stotteren als je je kind aan tafel roept om te eten. Korte namen, of makkelijk in te korten (Lisa wordt dan Lies) zijn al jaren een trend en dat zal ook nog wel even doorzetten. Niet voor niks dat meisjesnamen als Liv, Saar, Roos en Tess in de top 10 staan van 2016. En dat is bij de jongens net zo. Namen als Sem, Daan, Luuk en Max staan ook in de top 10 van vorig jaar.

Lees ook: De populairste babynamen van 2015

Over Max gesproken, die naam staat vermoedelijk nog wel veilig in de top. Door de Formule1-coureur Max Verstappen heeft de naam populariteit opgedaan. Deze naam gaat het ook goed doen voor meisjes!

Vroeger vernoemden we onze kinderen naar onze ouders of grootouders. Als die namen al vergeven waren aan andere familieleden dan gingen we over op de ooms en tantes. Baby’s worden nog wel vaak vernoemd, maar steeds vaker alleen in de tweede of derde naam. Nog eventjes geduld en dan horen we namen als Wolfje junior en Tijger senior.

Bron afbeelding: Pixabay

Bron:  Nameberry.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen