Waar ben je naar opzoek?

Iets met autorijden?

3 minuten lezen Lisette Bol
Iets met autorijden?

Vrouw achter het stuur

Ik heb het interview weken geleden al gelezen, maar af en toe schiet het nog wel eens door mijn hoofd. Meestal als ik in de auto zit, op weg naar mijn werk.

Achter het stuur voel ik me als een eend in het water. Ik moet een half uur heen en een half uur terug, en dat uurtje is helemaal van mij. Het is niet alleen dat ik in dat uur even helemaal niets aan mijn hoofd heb. Behalve keihard meezingen met de muziek of genieten van het mooie landschap waarin wij wonen, vind ik autorijden ook gewoon echt leuk om te doen. Ik heb plezier in het rijden. Snel optrekken, op het juiste moment schakelen, strakke bochtjes sturen, anticiperen… het totale plaatje.

We wonen in een dorp waar alleen een brievenbus is, dus voor alles, en met alles bedoel ik ook echt alles, moeten we naar omliggende dorpen. En dat kan meestal niet op de fiets. Dus wij hebben twee auto’s voor de deur staan. Het hebben van een rijbewijs en een auto betekent voor mij dus ook vrijheid. Dat je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ik ben van niemand afhankelijk. Dat is toch een heerlijk gevoel?

En toen las ik dus een paar weken geleden een interview met Evgenly Levchenko met als titel ‘Hollandse vrouwen gedragen zich als mannen’.

Lees hier het interview.

Oke… you’ve got my attention.

Dus ik heb het hele interview gelezen. Als je zin hebt moet je dat ook eens proberen. Ik begon open en optimistisch aan de intro, maar tegen het einde moest ik me (terwijl de stoom uit mijn oren kwam) door elke domme zin heen worstelen. Ik wist werkelijk niet wat ik las.

Ik ben blijkbaar een echte Hollandse vrouw. Alleen dat woord al: ‘Hollands’. We wonen toch in Nederland? Of zal hij het alleen over vrouwen uit Noord- en Zuid-Holland hebben? Ik vermoed van niet… Als je mij kent op Facebook dan weet je dat ik bijna nooit iets plaats. Maar deze link ging regelrecht op mijn tijdlijn. Voorzien van wat commentaar wat ik hier voor de goede sfeer maar even achterwege laat.

Een zin is me steeds bijgebleven. En dat is ook die zin die me dan tijdens het autorijden ineens weer te binnen schiet:

‘Mannen zijn beter in autorijden, dus waarom moet een vrouw per se achter het stuur?’

Euh…watte?! Mannen zijn beter in autorijden… Ik vermoed dat ze er bij Top Gear diepgaand onderzoek naar hebben verricht en dat daar de conclusie inderdaad was dat mannen beter zijn in autorijden. Maar verder lijkt het me een nogal generaliserende bewering. Maar soit, er zijn zoveel mannen die beweren dat ze beter kunnen autorijden dan vrouwen. Meneer Levchenko doet er echter nog een schepje bovenop! Waarom moet een vrouw per se achter het stuur?? Alsof we verwende kleuters zijn die per se een jurkje aan willen naar school terwijl mama een spijkerbroek had klaargelegd.

En dan zegt hij verderop ook nog eens: ‘Dus waarom moet een vrouw per se achter het stuur als haar man het fijn vindt haar ergens naartoe te rijden?’ Nou het spijt me dat het geen rok is meneer Levchenko, maar daar zakt mij de broek toch echt van af.

Dan ben ik maar een manwijf, maar ik ga me toch potjandikkie niet rond laten rijden door mijn man alsof ik de koningin ben? Naast alle praktische overwegingen, dan kom ik alleen nog ergens als mijn man er tijd en zin voor heeft, vind ik autorijden gewoon een leuke bezigheid. Is dat ook nog een optie misschien? En ik durf zelfs wel te beweren dat ik er nog goed in ben ook! Lekker puh.

Maar goed. Mijn bloeddruk is mooi laag met 26 weken zwangerschap, dus laat ik me er niet al te vaak al te druk om maken. De beste man komt uit een een hele andere cultuur en heeft in zijn carriere misschien iets te veel ballen tegen zijn hoofd gekregen. Ik las nog niet zo lang geleden dat hij over een paar maanden vader wordt. En of het nou een zoon of een dochter wordt, ik reken er op dat mevrouw Levchenko er wel voor zorgt dat ze beide op hun 17e met rijlessen mogen beginnen.

Bron beeld: Pixababy

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 5 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 5 dagen geleden
  • 4 minuten lezen