Waar ben je naar opzoek?

Iemand anders kondigde haar zwangerschap op Facebook aan

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Iemand anders kondigde haar zwangerschap op Facebook aan

Je bent zwanger! Het is fantastisch en het liefst schreeuw je het van de daken! Maar omdat het allemaal nog zo pril is, besluit je het eerst te delen met de mensen dichtbij je. De grote aankondiging op social media komt nog wel.

Zo dacht Kirsty McKenzie het ook te gaan doen. Ze sloegen de ongeschreven regel, om het pas te vertellen na drie maanden, in de wind en vertelden het naaste familie en vrienden alvast. Het aan de grote (Facebook)klok hangen, dat zouden ze op de helft van de zwangerschap doen.

Lees ook: De leukste zwangerschapsaankondigingen!

Maar toen gebeurde het. “Ik opende Facebook en zag dat iemand anders had besloten om mijn zwangerschap voor mij aan te kondigen. Ik was er kapot van en extreem nerveus. We waren hier nog niet klaar voor.” Doordat de zwangerschap nog zo pril was, had er nog van alles kunnen gebeuren. Kirsty moest er niet aan denken om iedereen ook bijvoorbeeld de miskraam te moeten meedelen.

Teleurgestelde reacties

Natuurlijk begonnen toen de berichtjes binnen te stromen bij Kirsty. De meesten waren felicitaties en blije berichten, maar er waren ook mensen teleurgesteld. “Oh mijn God, je bent zwanger! Ik wist van niks!” Of: “Waarom heb je ons dat niet eerder verteld?” Het was natuurlijk nooit Kirsty’s bedoeling geweest om niet zelf het nieuws te vertellen.

En daar bleef het niet bij. Zelfs bij de bevalling waren er mensen die het al eerder via social media deelden dan dat Kirsty of haar man dat zelf konden doen. Zelfs door twee verschillende mensen! Ze hadden het toch liever zelf aan naaste familie en vrienden willen vertellen.

Dat gaat anders

Om dit tafereel bij de tweede zwangerschap te voorkomen, schakelden Kirsty en haar man hun social media accounts uit. Ook vroegen ze iedereen die ze het wel vertelden nadrukkelijk om het nieuws nog niet verder te verspreiden, totdat ze zelf de aankondiging hadden gedaan.

Lees ook: Wanneer vraag je aan iemand: “Goh, ben je zwanger?”

Kirsty probeert iedereen er nu van te doordringen dat je het echt aan de aanstaande ouders zelf moet laten om het grote nieuws bekend te maken. Ouders kunnen namelijk zo hun eigen redenen hebben om het nog even voor zich te houden, bijvoorbeeld een eerdere miskraam. “Ben je een van de eersten die het nieuws te horen heeft gekregen? Feliciteer het gelukkige koppel en vier het met de familie. Maar houd het vooral ook stil, voor hen.” Dat lijkt mij niet meer dan logisch!

Bij de derde kon Kirsty het gelukkig wel zelf vertellen:

https://www.instagram.com/p/BNY2kByAl_u/?taken-by=themummysomniac

Bron: Mama en zo

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen