Waar ben je naar opzoek?

Homostel moet baby weer afstaan aan draagmoeder

2 minuten lezen Marian Alons
Homostel moet baby weer afstaan aan draagmoeder

Wat een verdriet voor Stefano en Arnout. Begin 2016 kwamen ze in contact met een draagmoeder. Door middel van inseminatie plaatste ze zelf het zaad van één van de mannen. Het leek allemaal voorspoedig te gaan, maar negen maanden later bleek dat de vrouw een kindje had gekregen van haar eigen man. Baby Hayley heeft twee weken bij de mannen gewoond.

De kersverse papa’s Stefano en Arnout hadden tijdens de zwangerschap van hun draagmoeder veel contact. Ze waren zelfs bij de bevalling! Aan het AD vertellen ze dat dat een heel fijn moment was. Baby Hayley moest na de geboorte nog twee dagen in het ziekenhuis blijven, de draagmoeder was al naar huis en de mannen bleven bij hun dochtertje.

DNA-test

Van tevoren was er al een afspraak gemaakt dat hun dochtertje een DNA-test zou moeten doen. De uitslag kwam woensdag. Hieruit bleek echter niet dat Stefano of Arnout de vader was, maar de man van de draagmoeder! De mannen vertelden de uitslag aan de vrouw en dat leek nog hoopvol. Er leek geen sprake van twijfels en ze spraken af om elkaar donderdag weer te zien. Twee uur voor de afspraak kwam er een berichtje dat het niet doorging. Toen begonnen de mannen zich zorgen te maken.

Lees ook: Topmodel Tyra Banks krijgt zoon via een bijzondere weg

Vrijdag was de gang van zaken bepaald tijdens de zitting bij de rechtbank in Almelo, die was van tevoren al gepland over de definitie regeling voor het toezicht van de baby. De uitslag: de mannen mochten Hayley nog 1 nacht houden. Stefano: “We hebben al onze vrienden en familie uitgenodigd. Voor de laatste keer hebben we haar ‘s nachts bij ons in bed gehad. Het is ongelooflijk moeilijk.” Afgelopen zaterdag werd het meisje opgehaald door twee vrouwen van de Jeugdzorg en werd ze naar haar moeder gebracht.

Verdrietig en verweesd

Het was een schok voor de mannen dat de draagmoeder het kindje toch wilde houden, want in eerste instantie leek de draagmoeder het kindje alsnog aan de mannen te gunnen. De vrouw verrichte zelf de inseminatie met het zaad van één van de mannen en ze had afgesproken dat ze met haar eigen man veilige seks zou hebben.

Het meisje heeft twee weken bij haar vaders gewoond. Nu is het stil in de babykamer. De mannen zijn verdrietig en voelen zich verweesd. Arnout: “Het is alsof ze is gestorven. De kinderkamer is nu een plek van verdriet.”

Bron: AD.nl              –              Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 5 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 5 maanden geleden
  • 4 minuten lezen