Waar ben je naar opzoek?

Hoera! We leven langer!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Hoera! We leven langer!

Goed nieuws voor alle mama’s (en papa’s) die dit lezen: je leeft waarschijnlijk langer dan je leeftijdsgenoten zonder kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van het Zweeds Karolinska-instituur onder 1,4 miljoen mensen.

Er werd gekeken naar mensen met en zonder kinderen, die geboren waren tussen 1911 en 1925. Het gaat hier dus om de al wat oudere papa en mama. De verschillen waren opmerkelijk.

Lees ook: Papa is steeds ouder

60+

De 60-jarige papa’s leefden volgens het onderzoek twee jaar langer dan mannen zonder kinderen. Papa’s hadden nog zo’n 20,2 jaar voor de boeg, terwijl kinderloze mannen uitkwamen op 18,4 jaar. Voor moeders was de levensverwachting in deze leeftijd 24,6 jaar, voor vrouwen zonder kinderen 23,1 jaar.

80+

Ook op tachtigjarige leeftijd was het verschil nog zichtbaar. Mannelijke tachtigers met kinderen leven naar verwachting nog 7,7 jaar, terwijl de kinderloze tachtigjarige man naar verwachting nog 7 jaar leeft. Bij vrouwen hadden moeders van tachtig een levensverwachting van 9,5 jaar, tegenover 8,9 jaar voor vrouwen zonder kinderen.

Lees ook: Oppassen op kleinkinderen is goed voor oma’s

Grijze haren

Natuurlijk is dit maar een onderzoek en wens ik iedereen, met of zonder kinderen, een heel lang en vooral gelukkig leven toe. Maar het is misschien een mooie opsteker dat je niet alleen slapeloze nachten en grijze haren van je kinderen overhoudt, maar misschien ook nog een jaartje (of twee) meer!

Bron: Ouders van nu

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen