Waar ben je naar opzoek?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen voldoende drinken?

3 minuten lezen Redactie Commercieel
Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen voldoende drinken?


Drinken jouw kinderen wel genoeg op een dag? Hier gaat het de ene dag beter dan de andere dag. Ik moet er goed op letten dat ze blijven drinken. Zeker met warm weer! Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen goed én genoeg drinken en wat drinken wij thuis? In deze blog geef ik tips wat je je kinderen kunt geven zodat ze voldoende drinken op een dag.

Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond drinken. Maar hoeveel vocht hebben ze per dag nodig? Ik zocht het uit:

Wat heeft een kind per dag precies aan vocht nodig?
Dat is misschien ook wel handig om te weten.

Een kind van 1 tot 4 jaar heeft 750 ml vocht per dag nodig.
Een kind van 4 tot 9 jaar heeft 1 liter vocht per dag nodig.
Een kind van 9 tot 14 jaar heeft 1 tot 1,5 liter vocht per dag nodig.

Maar dit is ook afhankelijk van het kind. Je kunt ook het volgende rekensommetje hanteren:

1 liter voor de eerste 10 kilo wat een kind weegt.
Plus 50 ml voor elke kilo boven de 10 kilo wat het kind weegt.

Voor een kind van 21 kilo betekent dit:

1 liter voor de eerste 10 kilo.
Plus 50 ml x 11 (het resterende aantal kilo’s) = 550 ml.
Totaal kom je dan uit op 1550 ml vocht. Anderhalve liter dus.

Handig om erbij te houden! Het belangrijkste is dat ze water drinken. Want water is goed voor ze en heeft een positief effect op een goede gezondheid. Hier thuis vinden ze water saai en niet altijd lekker. Hoe maak je water drinken leuk en lekker?

Een watertje met een smaakje

Fruit Shoot heeft ons gevraagd om een aantal nieuwe producten te testen. En dat doen wij natuurlijk graag. Ben jij als ouder ook kritisch (net als ik) over de suikerconsumptie van je kinderen? Dan kan ik je geruststellen met onderstaande drankjes. Je moet het niet vervangen voor het natuurlijke glaasje water maar dit kunnen de kinderen er prima naast drinken.

Ik ben voorstander van het drinken van water, puur natuur, zonder kunstmatige ingrediënten, maar voor de afwisseling ben ik heel enthousiast over de Fruit Shoot Juicy én de Fruit Shoot Essence. Ik hoef mij niet druk te maken over de inname van kunstmatige ingrediënten en volgens mijn kinderen is de smaak lekker. Zelf heb ik ze ook geproefd en ik proef geen kunstmatige smaakjes. Fruit Shoot is ideaal voor kinderen die moeilijke water drinkers zijn. Fruit Shoot helpt ouders hun kinderen minder zoet te laten drinken én het is ook echt lekker om te drinken.

Hier thuis drinken ze af en toe een Fruit Shoot Juicy. Dit is een fruitdrank die voor 75% uit fruitsap en 25% uit water bestaat. Het bevat dus geen toegevoegde conserveermiddelen, zoet,- geur-, smaak,- en kleurstoffen en geen toegevoegde suiker. Prima om één keer per week mee te nemen naar school, als je een dagje weggaat of tijdens een lange autorit.

Fruit Shoot Juicy is verkrijgbaar in twee smaken: appel & peer en appel & zwarte bes.

V: “Het smaakt gewoon naar peren hoor.
Ik proef het!”

De Fruit Shoot Juicy valt hier goed in de smaak. Het is een lekker fris drankje met een subtiele smaak. De smaak is wel aanwezig maar overheerst niet.

Vooral de jongste is weg van de Fruit Shoot Juicy. De oudste twee (8 en 6) drinken ook graag Fruit Shoot Essence. Dit drankje is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en is gemaakt van water met een vleugje natuurlijke fruitsmaak. Dit product bevat geen suiker of zoetstof en geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Vooral de variant sinaasappel & ananas vinden ze hier heerlijk fris. Je hebt ook nog de smaak aardbei & framboos. Ik dacht dat ze moesten wennen aan de neutrale smaak omdat het niet zoet is, maar hier heb ik ze niet over gehoord.

F: “Het smaakt naar water met fruit en het water smaakt lekker!”

 

De Fruit Shoot Juicy en Fruit Shoot Essence zijn ideaal voor de (komende) zomervakantie. Handig om mee te nemen tijdens een dagje weg of op vakantie. Je stopt ze makkelijk in je tas. Vergeet ze dus niet mee te nemen deze zomer en laat je kinderen voldoende (gezond) drinken!

L: “Het is best heerlijk. Het smaakt naar water maar ook weer niet. Het smaakt naar aardbei! Het ziet eruit als water maar het is het niet.”

Dit is een gesponsorde blogpost.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen