Waar ben je naar opzoek?

Hoe vaak seks maakt het meest gelukkig?

4 minuten lezen Anne
Hoe vaak seks maakt het meest gelukkig?

hoe vaak seks maakt gelukkig

Whoop, whoop! Stop de persen, hang de vlag maar uit, zet de tijd stil en schenk een glas goede wijn in! EIN-DE-LIJK zijn de geleerden het er over eens en heeft zwáár wetenschappelijk onderzoek aangetoond wat wij vrouwen natuurlijk allang wisten. Want lieve jij, doe eens een gokje:

Wat denk jij hoe vaak gelukkige stellen seks hebben?

Even een kleine berekening

Kom op…. Niet zo flauw, doe gewoon even mee. Gaan we nou ineens preuts doen? Zeg wat je denkt en ik onthul je over enkele luttele regels het antwoord.
Beeld je eigen seksleven anders even in. Nee, nee, niet die van tien jaar geleden. Niet die van die tijd dat je nog geen kinderen had of nog maar net verliefd was. Niet die tijd waarin je zou zweren dat jij de belichaming was van het werkwoord ‘seks’. Maar gewoon NU. Afgelopen week bijvoorbeeld. Nou; neem dat getal, deel die even door het aantal keren dat je denkt wat men denkt wat gelukkig maakt -je volgt me toch nog wel hè?- tel daar het aantal keer dat ‘de Nederlander’ het gemiddeld doet bij op en doe er van mij part dan nog 3x bij. En? Wat gok je? Maakt niks uit, want ik denk namelijk dat je er toch naast zit!

We zijn allemaal ontstaan door… seks!

Het is wat hè, al dat gedoe om seks? Ik kijk wel eens in een volle tram om mij heen en denk dan: ‘Grappig, (zo goed als) iedereen hier is ontstaan omdat er twee mensen seks hebben gehad”.
Mijn valkuil in dergelijke situaties is dat ik een ware denker ben (ook heel visueel ingesteld trouwens, maar laat ik je in deze die details besparen). Ik ga dan dus doordenken.

Ik zie, ik zie…

Om mij heen kijkend, vraag ik mij in mijn hoofd dan af wie er die avond allemaal gaan seksen. En wie vooral niet. Wie er heel gelukkig kijkt, want die zal wel met enige regelmaat flink van bil gaan toch? Ow en die zuurpruim daar in de hoek, ai! waarschijnlijk staat die al geruime tijd droog….!

Zie daar een hoogzwangere vrouw. Zevende maand gok ik zo. Bloedgeil door de hormonen die nu door haar veranderende lijf heen gieren. Maar waarschijnlijk een man die niet wil, omdat hij bang is dat hij met zijn kopje het babykopje raakt tijdens de daad.

Ach, kijk die jonge moeder daar op dat bankje. Een baby in haar armen. Hoogstens 3 weken oud. Jep, die heeft nog zo’n ontplofte egel dat haar hoofd er de komende weken niet naar staat, gok ik zo.
Vervolgens grinnik ik bij de gedachte dat als ze wel weer zin heeft, ze heel creatief zal moeten worden de komende 10 jaar om ooit weer de frequentie van seks te bereiken die zij en manlief ooit hadden. Tussen de luiers, met een half oor op de huiltjes van haar kind gespitst, tijdens middagdutjes of anders gedoemd tot de eens per half jaar wanneer zij en haar man eindelijk weer samen een weekendje naar een hotel gaan.

Seks maakt… gelukkig?

En ja, zo zit ik dan dus te denken. En onwillekeurig hang ik dus aan een gelukkig-gezicht veel seks en aan een zuurpruimen-gezicht weinig seks op. Want komt er bij de liefde bedrijven niet één of ander stofje vrij dat gelukkig maakt? En tja, een gelukkig man hangt niet geheel zelden samen met zeer regelmatig seks. En een gelukkige man maakt een gelukkige vrouw en zo is de hele fucking cliché cirkel weer rond. Ons opgelegd door media die ons een constante stroom van berichten doen toekomen die prediken dat seks gelukkig maakt en dan blijft die drie keer per week toch regelmatig als een gezwel zitten in je hoofd.

O wacht, ik draaf door. Ik had je een vraag gesteld en jij bent natuurlijk rete benieuwd naar het antwoord. Terecht! Want hoe vaak hebben gelukkige stellen per week dan seks? Komt ie hè, hou je vast……. tromgeroffel…….

1x per week!

De onderzoekers van de University of Toronto-Mississauga stelden dit vast na een grootscheeps onderzoek*. De druk om vaak seks te hebben omwille van een goede relatie kan ontmoedigen en zelfs voor stress zorgen, merken de auteurs op in hun paper.

Dus allen; lees dit nog eens goed door. Deel het met vrienden en familie, met je partner, minnaar, man of wat dan ook en als ze straks oud genoeg zijn, breng dit dan als basis naar voren tijdens de seksuele voorlichting van je kinderen.

Spread the word! We worden ontzettend in de zeik genomen door de commerciële sex-maatschappij. We don’t need it! Sterker nog, we doen het hartstikke goed als jonge ouders met een gemiddelde van 1x per week seks. Hoppa! Moeders van Nederland zijn ook niet voor niks de gelukkigste moeders op aarde 😉 .

Ps. Red je ook de 1x per week seks niet? Joh, laat alle onderzoeken lekker links liggen en doe waar jij je gelukkig bij voelt. Uiteindelijk lijkt mij dat DAT het aller gelukkigst maakt!

Pss. 1x per week is ook 4x per maand (desnoods gewoon vier dagen per maand achter elkaar. Ben je er ook 😉 ).

Bron: Onderzoek University of Toronto-Mississauga, gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science in 2015. Dit grote onderzoek duurde van 1989 tot 2012 en er werkten 30.000 respondenten mee.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • 1 keer per week is peanuts! Zelfs voor mij, een mama met twee kids, een eigen bedrijf, een eigen blog en niet te vergeten in mijn eentje verantwoordelijk voor het hele huishouden, is het een makkelijk haalbare kaart!

  • ALICIA zei

    Goed om te lezen, 1 keer klinkt wel haalbaar zelfs straks met twee kleine kinderen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen