Waar ben je naar opzoek?

Hoe het leven van een werkende moeder écht is

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe het leven van een werkende moeder écht is

Even voor de goede orde; ik beschouw elke moeder als een werkende moeder. Of je nu een thuisblijfmoeder bent, vanuit huis werkt, fulltime of parttime voor een baas werkt. Maar het gaat nu vooral om de moeders die werken voor een baas (met uitzondering van onze kinderen). Als je als moeder voor een baas werkt krijg je namelijk te maken met verschillende uitdagingen zowel thuis als op je werk.

Lees ook: Lieve Werkende Mama…

Het leven van een werkende moeder is…

… In paniek wakker worden om 7:45 uur op een maandagochtend en je bedenken dat je kinderen om 8:00 uur op de Voorschoolse Opvang moeten zitten.

… Ruzie maken met je partner, op een ochtend als je kind ziek is, over wie er vrij gaat nemen van het werk en gaat discussiëren over wie er de drukste dag op het werk heeft.

… Je realiseren, tijdens de treinrit, dat je wéér vergeten bent om de schoolpapieren voor het kamp mee te geven aan je kind. De leraar zal wel denken… “Heb je weer zo’n werkende moeder!” zucht!

… Om de 5 minuten op je telefoon kijken of er geen dringende telefoontjes van het KDV zijn geweest.

… 20x met je moeder aan de telefoon hangen omdat ze wat wil weten over je kind en waar iets ligt.

… Je werktas openen op je werk en eerst een lading speelgoed aan de kant moet schuiven wat je kind er op een onbewaakt ogenblik in heeft gedaan. Is dat een teken?

… Je kinderen met alles erop en eraan naar school hebt gestuurd maar je eigen lunch bent vergeten.

… Super blij worden van het idee dat je vandaag gewoon naar de wc kunt gaan zonder dat er iemand aan je deur klopt, aan de deurklink hangt of voor je neus staat en wil zien wat mama doet.

… Blij worden van het idee dat je je koffie (meestal) warm kunt drinken.

… Tijdens je welverdiende pauze hard naar de winkel rennen om daar nog een last-minute cadeautje voor een kinderfeestje te kopen of de benodigdheden voor een knutselproject op school wat je kind écht morgen mee moet nemen.

… Je niet echt de tijd hebt om veel aan je kind te denken omdat je vastbesloten bent al je werk af te maken en op een normale tijd naar huis te gaan.

… Een telefoontje van de oppas krijgen terwijl je in gesprek bent met je baas.

… Een halve dag vrij nemen van je werk om bij een project van je kind aanwezig te kunnen zijn en jezelf vervolgens afvragen waarom de school denkt dat het oké is om dit soort dingen onder schooltijd te plannen en er vanuit te gaan dat elke ouder wel vrij neemt.

… Je niet lekker voelen maar toch naar je werk gaan want je moet. Stel je voor je kind heeft binnenkort iets. Dan moet je vrij kunnen nemen.

… Over een druk station lopen met de telefoon aan je oor en tegen je man schreeuwen (om je verstaanbaar te maken) wat hij voor eten moet maken en waar het schoolboek van je puberdochter ligt en hem vragen of hij misschien zelf ook eens in staat is om IETS te vinden en ZELF te bedenken.

… Je gelukzalig voelen als je de deur binnenstapt en je kinderen je om de hals vliegen. Maar in de praktijk komt dat erop neer dat ze allemaal met hun neus voor een scherm zitten en het niet eens doorhebben dat je thuis bent. Je bent echt gemist vandaag.

… Je alle dagen schuldig voelen.

… Je schuldig voelen omdat je weer een afhaalmaaltijd laat bezorgen.

… Je jezelf afvragen wanneer je de weekboodschappen moet doen.

… Je gesloopt voelen aan het eind van de dag en je afvragen waarom je ook al weer zo nodig wilde werken?!

… Maar uiteindelijk heel blij zijn met alles wat je doet, hoe je het doet en het het loopt.

Lees ook: Lieve Thuisblijfmama…

Bron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen