Waar ben je naar opzoek?

Hoe kun je daar nog tegenop?

1 minuut lezen Marije Overbeek
Hoe kun je daar nog tegenop?

Mijn jongste zoon is een genie. Echt waar. Hij is drie jaar en kan feilloos allerhande elektronische apparaten bedienen. Ik ben ook wel aardig handig met elektronica; ik word zelfs geregeld gevraagd door mijn moeder én mijn schoonmoeder om hun printer aan te sluiten, hun mobiel te updaten of om een probleem met hun pc op te lossen. Maar ik heb nog een lange weg te gaan wil ik technisch zo snel iets door hebben als mijn jongste…

Lees ook: Top 6 meest irritante YouTube filmpjes voor kinderen

Een tijd geleden zag ik dat hij onze tablet zelf kon ontgrendelen (had hij mij een paar keer zien doen), de app Youtube opzocht, deze opstartte en ook nog eens via verschillende filmpjes uiteindelijk bij kinderfilmpjes terecht kwam. Dat is al erg knap, vond ik.

De oplossing (dacht ik)

Op een gegeven moment had ik Youtube verwijderd van de tablet. Ik las – en zag zelf ook – dat er erg veel vreemde filmpjes opstaan die eerst onschuldig beginnen en die na een paar minuten overgaan naar een filmpje waarbij Spiderman en Elsa van Frozen met elkaar op de vuist gaan en elkaar tot bloedens toe aftuigen (echt waar, laat je kind nooit alleen met Youtube!). Ik dacht dat ik, door het verwijderen van de app Youtube, mijn zoons weg kon houden van zulke filmpjes. Mijn jongste bleek echter gewiekster dan ik dacht…

Want…

Wat doet hij namelijk nu: hij ontgrendelt de tablet, start de Playstore op, zoekt een app waarbij er een video gezien kan worden om te zien wat de app doet, opent op die manier Youtube (niet de app, maar de website) en gaat doodleuk verder met leuke filmpjes zoeken!!! Naaaah, had ik al genoemd dat hij 3(!) jaar is??? Daar kun je technisch toch niet meer tegen op?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen