Waar ben je naar opzoek?

Het nadeel van een maandagochtend huwelijk…

4 minuten lezen admin Love2BeMama
Het nadeel van een maandagochtend huwelijk…

Toen ik een paar jaar geleden mijn man tegenkwam wist ik dat ik naast hem ook meerdere personen in mijn leven erbij zou krijgen, met en zonder gebruiksaanwijzing, aardig of niet, gevraagd of ongevraagd, ze horen bij hem dus dan vanaf toen ook bij mij. Naast zijn familie kwam daar ook een leuke meid van 5 (ondertussen 8) bij, verschillende vrienden en óók een ex-vriendin van vroeger waar hij nog goed contact mee heeft. Nu hoor ik jullie denken: Waarom? Zou dat goed gaan tussen mij en haar? Bij de meeste exen zit er vaak nog iets van jaloezie maar in onze situatie niet. Exen zijn heksen? Niks van waar. Zijn ex is een topmeid! 

De ex als extraatje

Vanaf dag 1 hebben wij een goede klik en appen wij meer dan mijn man en zij. We delen vertrouwelijk dingen maar kunnen ook heerlijk gieren om niks. Als we op vakantie zijn op hun camping zien we elkaar bijna dagelijks en hoewel mij dat vaak stoort bij een ander vind ik het maar wat gezellig met haar. Wat ben ik blij dat zij zo’n extraatje is die je erbij krijgt bij het trouwen met de man van je dromen.

Ze gaan trouwen!

Vorig jaar waren wij bij hen op verjaardagsvisite en vertelde ze dat zij en haar vriend, na tig jaar, drie kinderen, carrières en verschillende ups en downs, gingen trouwen. Ontzettend leuk en in tegenstelling tot ons maandagochtend huwelijk gaan zij voor een uitgebreide bruiloft mét groot feest. De datum komt al aardig in de buurt en vanaf de zijlijn krijg ik van alles mee van de voorbereidingen: het passen van de jurk en het pak, potjes sparen voor de aankleding, getuigen vragen, uitnodigingen maken etc.

 

Het lijkt mij allemaal ontzettend spannend want wat als niemand gaat dansen op je feest of dat de catering ontzettend tegenvalt, je broer kijkt te diep in het glaasje of het regent tijdens je buitenceremonie. Wat een stress, maar ook mooi om straks te zien dat alles op de dag zelf op rolletjes verloopt. Want wat je ook van de bruid kan zeggen, ze is geen bridezilla maar ze regelt alles tot in de puntjes. En toch, en toch is er één ding dat ik nog leuker vind dan de bruiloft… het vrijgezellenfeestje! Een dag vol met humor, gekkigheid, verrassingen en vriendschap. Wat gun ik haar zo’n leuke dag naast alle drukte rondom de voorbereidingen van haar huwelijk.

Lees ook: Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Aansluiten bij haar vrijgezellenfeestje

Tegen mijn verwachting in werd ik, tot mijn genoegen, ook uitgenodigd voor het vrijgezellenfeestje. Ondanks dat we elkaar nog niet zo lang kennen (ze heeft vriendinnen die ze al vanaf haar 5de kent) en dat ze in de eerste plaats ‘een (ex) vriendin’ van mijn man is, ben ik ondertussen belangrijk genoeg om bij het vrijgezellenfeestje aan te sluiten.

Ik…. Iemand die ze erbij heeft gekregen. Dus ik vind het een hele eer dat ik bij deze dag mag aanschuiven en was mij al aan het voorbereiden op een leuke dag vol met piemels schilderen en cocktails maken en drinken.

Piemels schilderen of naakte modellen tekenen?

Zou je denken. Tot het volgende aan de orde is… De dag wordt goed geregeld door het schoonzusje en ook al zitten er leuke activiteiten bij; het blijft allemaal heel veilig. Wanneer ik in de groepsapp gooi of we ook nog piemels gaan schilderen of naakte modellen mogen natekenen (hé, zo moeilijk ben ik niet), krijg ik te horen dat we zoiets niet gaan doen want haar dochter van 9 gaat mee.

Lees ook: 11x Je weet dat je uit een groot gezin komt als…

Het wordt toch wat anders…

Wat? Haar dochter gaat mee naar haar vrijgezellenfeestje, hoor ik het nu echt goed? Nog een keer een check; ja het lieve kind gaat écht mee. Ik heb dus afscheid moeten nemen van het idee dat gekkigheid en gênante gesprekken over seks, drugs en rock en roll niet plaats gaan vinden. Zulke gesprekken voer je namelijk niet in het bijzijn van een 9-jarige! Het is een schat van een meid die graag met volwassenen is maar sommige dingen zijn niet voor haar oren bestemd. Dus in plaats van een schunnig feestje bereid ik mij voor op een veilig feestje met thee en cupcakes in plaats van dirty talk en piemels beschilderen.

Ik wacht af hoe de dag gaat verlopen maar ik verwacht dat dit voor mij een nieuwe ervaring is op het gebied van ‘hoe vier je een vrijgezellenfeestje?’.

Nadeel van een maadagochtend huwelijk…

Later in die week, terwijl ik gezellig naast mijn man in bed lig, bedenk ik mij dat als ik ooit nog een vrijgezellenfeestje cadeau krijg dat mijn dochters 1. niet meegaan of 2. volwassen moeten zijn. Tja, ik ben al getrouwd dus mijn kans is waarschijnlijk verkeken. Toch een nadeel van een maandagochtend huwelijk  😉.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen