Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die alleen een moeder kan doen in (ongeveer) 10 minuten

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 dingen die alleen een moeder kan doen in (ongeveer) 10 minuten

Voordat ik moeder werd had ik een mening over ouders die de tv als oppas gebruikte. Totdat ik zelf moeder werd. Toen werd ik die moeder die de iPad als oppas gebruikt. Want de iPad en tv zijn een redder in nood voor moeders (en vaders). De tv heeft mij door lange dagen heen gesleept en ervoor gezorgd dat ik af en toe niet gek werd. Vanaf het moment dat je de tv aanzet zijn kinderen gehypnotiseerd en heb jij als moeder welgeteld zeker 10 minuten om iets gedaan te krijgen. Vanaf het moment dat ik dat doorhad heb ik geleerd super effectief mijn spaarzame 10 minuten te gebruiken. Want na die 10 minuten is er altijd weer iemand die moest poepen, dorst had of ruzie maakte om die ene extra centimeter op de bank die was ingenomen door broeflief.

10 dingen die alleen een moeder kan doen in 10 minuten:

 1. Mijn complete haar en make-up routine uit te voeren en fris en fruitig beneden te verschijnen. Alsof die gebroken nachten er niet waren. 
 2. Avondeten maken. Ik ben behoorlijk gedreven geraakt in het samenstellen van een snelle hap in 10 minuten tijd. En nog gezond ook.
 3. Opruimen ging nog nooit zo snel in 10 minuten!
 4. Eén wasje draaien en drie vouwen. Ook dat lukt in 10 minuten.
 5. Een powernap doen. Wanneer ik mijn ogen écht niet meer open kon houden. Hoi gebroken nachten.
 6. 335 ongelezen app berichten bijwerken.
 7. Een weekmenu samenstellen én online de boodschappen bestellen.
 8. De koelkast een grote beurt geven.
 9. Jezelf een volledige manicure geven inclusief basislak en topcoat.
 10. 10 minuten ONGESTOORD douchen! Met.De.Deur.Op.Slot.En zo kan ik nog wel even doorgaan:

 • Ongestoord koffie drinken. Warme koffie.
 • Bellen met een vriendin. Maar dan wel ergens op zolder waar de kinderen je niet horen/zien.
 • Gewoon even helemaal NIKS doen.
 • Stiekem een reep chocolade naar binnen werken.

Lees ook: 17x Wat je niet verteld wordt over het moederschap

Vul jij het rijtje aan?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen