Waar ben je naar opzoek?

Het lekkerste kidsproof bananenbrood

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Het lekkerste kidsproof bananenbrood

Bananenbrood is hip and happening. En dan wel de suikervrije varriant. Al verschillende keren probeerde ik ook zo’n hip brood in elkaar te draaien maar dat mislukte of de smaak was niet goed. Ik ben zelf namelijk niet zo fan van bananen en dan komt het nog al precies. De smaak van bananen moet niet overheersen. Na poging nummer zoveel is het mij eindelijk gelukt en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Wil jij ook eens een lekker bananenbrood bakken waar je kinderen ook dol op zijn? Dit is mijn geheime recept. 

Het lekkerste kidsproof bananenbrood van Love2BeMama

Bananenbrood is heerlijk als verantwoord tussendoortje. Het vult, is gezond en lekker. Ja echt waar! Je kunt hem invriezen en elke ochtend een plakje eten als ontbijt. Het maken van een bananenbrood is binnen 15 minuten klaar. Daarna moet hij nog 45 minuten in de oven en smullen maar!

Wat heb je nodig?

 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 150 gram amandelmeel (variaties: boekweitmeel, speltmeel)
 • 2 tl. baking soda (wijnsteenbakpoeder)
 • 60 gram gepitte dadels
 • 75 gram gemende noten
 • extra toevoeging waarmee je kunt variëren: handje rozijnen, kaneel of kokos (dit laatste voegde ik toe in dit recept)
 • Snufje zout

Tip: Vooral met kokos erin is hij erg lekker!

En dan?

De oven verwarm je voor op 175 graden. Je gaat het beslag maken door de bananen, de dadels en de eiren in de blender te mixen. Dit kan ook met de staafmixer of pureren met een vork. Ik doe het graag in de blender omdat het dan een fijn goedje wordt en alles goed gemengd is. Is het beslag klaar? Dan meng je dit met het meel.
De noten gaan bij mij ook altijd kort in de blender maar je kunt ze ook hakken met een mes. Daarna doe je de noten erdoor en de extra toevoegingen. Deze keer voegde ik kokos toe.

Zet het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven en dan is hij klaar. Even laten afkoelen, luchtdicht verpakken en je hebt het lekkerste kidsproof bananenbrood van het geheime recept van Love2BeMama 🙂
Eet smakelijk!

De kleur van het brood doet zijn naam geen eer aan. Dat komt bij mij nooit overeen met de plaatjes uit een kookboek. Maar het smaakt heerlijk en dat is het belangrijkste toch?

bananenbrood van Love2BeMama

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

 • 4 dagen geleden
 • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

 • 4 dagen geleden
 • 2 minuten lezen