Waar ben je naar opzoek?

8x winkeldrama’s met kinderen

2 minuten lezen denise Denise Meijer

winkeldrama's kinderen winkelen

Wij vrouwen houden van winkelen. Punt! Of dit nu gaat om wat simpele boodschapjes, een rondje drogisterij, of een uitgebreide shopsessie om de garderobe aan te vullen. Het maakt allemaal niet uit. Met kinderen krijgt shoppen plots een heel andere dimensie. Want tsja… het is nu eenmaal een ietwat grotere uitdaging om met kinderwagen en al door de SALE te banjeren. Laat staan dat je al je koopjes kwijt kan in het veel te kleine boodschappenmandje van je gloednieuwe MAMBA Plus.

Oké… winkelen met kinderen is dus iets lastiger dan solo op pad gaan en laat het tweede jammer genoeg niet zo gemakkelijk meer gaan als ‘vroegâh’. Maar welke ergernissen ondergaat een moeder zoal tijdens het koopjesjagen? Hier zijn er in ieder geval een paar uitdagingen om je alvast uit te laten kijken naar het boodschappenrondje van morgen. Succes!

1. Huilende kinderen

Lijkt me duidelijk. Als je engeltje het op een schreeuwen zet, dan is er al helemaal geen lol meer aan het rondje supermarkt.

2. Zuchtende winkelaars

Meestal gaat de windtunnel open in verband met puntje 1. Alsof je je nog niet ongemakkelijk genoeg voelde. Fijn!

3. Vrijgevige cassières

“Mag hij een koekje?”
“Mag hij een stukje worst?”
“Mag hij een lolly?”

Tsja… een rondje langs de buurtsuper, slager en drogist kan zomaar ineens een maag-vullende bezigheid blijken te zijn. Je waardeert de vrijgevigheid, echt waar! Maar met een huilend (en we komen WEER terug op puntje 1) kind op de armen de winkel verlaten, omdat je er anders echt geen ontbijt/lunch/avondeten meer in gaat krijgen (en je kind de vriendelijke vraag echt wel heeft gehoord!) is minder plezant.

4. Een wegloper!

Dat kinderen vliegensvlug zijn weten we allemaal! Maar dat je nog geen één seconde een afgeprijsde top kan bekijken zonder dat je onbedoeld verstoppertje aan het spelen bent in een overvolle C&A… Tsja, wie rekent daar nou op?

5. Kermisapparatuur

Je zou denken dat zo een leuk speelding er staat om koters bezig te houden, terwijl mama ‘rustig’ aan het shoppen kan slaan in deze o, zo bedachtzame winkel. Echter is het eerder een ordinair lokkertje om enthousiaste kinderen richting dit hysterische apparaat te sleuren en ouders zeker tien minuten verplicht te laten windowshoppen, terwijl Dombo de olifant met een monotoon deuntje op de achtergrond op en neer zal stuiteren. En waag het niet om je losgeld een keer te vergeten!

6. Smalle gangpaden!

Veel gezien bij een drogisterij die begint met de K en eindigt op ruidvat. Van die gangpaden waar je nog maar net, of net niet een kinderwagen doorheen getrapt krijgt. En als je heel veel geluk hebt dan is er ook nog eens een stellage met daarin de aanbieding van deze week binnen het pad geknald waar je (letterlijk!) niet omheen kan.

7. Een hele, hele, lange rij…

Nee, deze zijn sowieso niet leuk, maar met een ietwat ongeduldig kleintje wat wellicht NU nog rustig is, maar net zo onverwachts kan ontploffen als een landmijn… Tsja laten we het er maar op houden dat beetje ‘rijtje-hangen’ ineens een spannende bezigheid kan worden op die manier.

8. Mag ik een…

Hoewel we prima ‘Nee’ kunnen zeggen, zal de vraag; ‘Mag ik…’ vaak genoeg voorbij komen. Een snoepje, een koekje, een nieuwe Duplotrein tot de gehele maaltijd voor morgenavond. Gelukkig leren we bijna volautomatisch antwoorden, maar jammer genoeg reageren onze ‘kinders’ daar weer iets minder voorspelbaar op dan wij.

Wat is voor jullie een regelrecht winkeldrama?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen