Waar ben je naar opzoek?

Wat een held, deze ‘Superhero papa’!

2 minuten lezen Anne
Wat een held, deze ‘Superhero papa’!

Phoebe Arnold is 3 jaar, wanneer het bij haar op school ‘Superhero day’ is. Dolgraag wil zij als Batman verkleed naar school, maar is bang dat haar klasgenootjes haar uitlachen om haar kostuum. Daardoor durft ze in eerste instantie haar verkleedpak niet aan te trekken naar school. Haar vader besluit zijn dochter te steunen. Hij hijst zichzelf in een Supermanpak (Jammie!) en brengt op deze manier zijn dochtertje naar school.

Anna Prinsessenjurk

Hier thuis is het ook altijd een beetje zoeken met verkleedpartijtjes op school. Vaak leven ze er ontzettend enthousiast naar toe. Maar als het eenmaal zover is, dan is het toch wel een beetje ‘spannend’ en ‘raar’ om zo naar school te gaan. Ik merk dat nu heel erg met onze driejarige. Met carnaval op de peuterspeelzaal stond ze ‘s ochtends om 6:00 uur al volledig aangekleed naast ons bed. In haar ‘normale’ kleding wel te verstaan. Haar boodschap was duidelijk: als jullie maar niet denken dat ik echt die Anna Prinsessenjurk aan ga trekken. Wellicht had ik haar vader moeten voorstellen om als Prinses Elsa haar te steunen en te vergezellen, maar wij hebben gekozen om de jurk in de rugzak mee naar de peuterspeelzaal te nemen. Bij het zien van alle andere kindjes in verkleedkleren, wist ze niet hoe snel ze haar jurk aan moest trekken. Onze dochter van zes begint er nu wel echt schrik in te krijgen. Het zal ook kind afhankelijk zijn. Hoe staan jouw kinderen hierin?

Hekel aan verkleden

Zowel manlief als ikzelf hadden als kind vreselijke Verkleed-koud-water-vrees. Ik wilde het liefst door de grond zakken in mijn Spaanse danseressenjurk. En als ik mijn schoonmoeder mag geloven, kreeg zij haar zoon ook voor geen goud in een politie-, piraten- of cowboypak. Wanneer ik haar dit plaatje zou laten zien met de woorden dat ze wellicht zelf een leuk pakje aan had moeten trekken, ben ik benieuwd naar het antwoord. Waarschijnlijk een ‘Doe normaal!’. Zelf zal ik er wel voor te porren zijn inmiddels, maar me dan toch ook lichtelijk opgelaten voelen. En kijk nog eens goed naar dat plaatje van Papa Superman…. Ook hij lijkt zich niet helemaal thuis te voelen in zijn prachtige pak (hoewel hij het prima kan hebben, toch?!). En stel dat zijn zoontje volgend jaar in een Prinsessenjurk wil…? Zal hij zich dan nog steeds zo behulpzaam inzetten?

Pap, je bent mijn held!

De vader zelf was verrast door de vele reacties op de foto, maar is blij dat er zoveel positieve aandacht voor is. “Ik ben ervan overtuigd, dat als ik mijn meisje laat zien hoe ze behandeld moet worden door mensen, ze zelf ook mensen op deze manier zal behandelen. Dus ik zorg ervoor dat de lat erg hoog ligt.”

Super Hero papa
Toch is het hele verhaal interessant, want wat is er gebeurd met onze samenleving dat een kindje van 3 jaar zich al zo druk maakt over wat anderen van haar denken en vinden? Zo vertelt de moeder van Phoebe, de verloofde van Arnold: “Dit was de eerste keer dat ik zag dat mijn kleine meisje zich onzeker voelde over zichzelf. Voor mij was dit hartverscheurend.”
Creëren wij deze onzekerheid al van jongs af aan bij onze kinderen, of is het misschien zelfs iets menselijks en dus aangeboren?

Stof tot nadenken dus, wat overigens niet wegneemt dat deze actie van Papa Superman natuurlijk heerlijk is. Wat een held!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen