Waar ben je naar opzoek?

Heerlijk om zelf weer kind te kunnen zijn!

2 minuten lezen Janneke Lievaart
Heerlijk om zelf weer kind te kunnen zijn!

Na een heerlijke frisse fietstocht in de duinen, ploffen we neer op het terrasje bij een duinrestaurant. Het is koud, maar door het flinke doortrappen zijn we lekker opgewarmd. Dochterlief (2,5) rent naar de zandbak waar een paar andere kindjes ook zitten te spellen. Een jongetje van 3 of 4 jaar vraagt of zijn moeder ook een emmertje wil om mee te spelen. Moeder tegen kind; “Pim, For Your Information, volwassenen spelen niet meer in een zandbak.”

Vreemde vogels

Ehm….hoorde ik dat goed? Ten eerste; For your information?! Bedoelde ze dit hip omdat ze zo hard aan het praten was dat het hele terras haar kon horen? Ten tweede; Volwassenen spelen niet meer in een zandbak?! Ik kijk mijn vriend verbaasd aan en vraag hem of ik dit goed heb verstaan. Hij knikt. We kijken elkaar een beetje schuldbewust aan terwijl we het zand van gisteren uit onze oren halen. Zijn wij van die vreemde ouders of is dat nou juist het allerleukste van het ouderschap? Dat je zelf ook weer zonder gêne kind kan zijn?

Lees ook: Spelen met je kindje. Hoe doe je dat?

Niet meespelen?!

Hoe zou het er thuis bij die moeder uitzien? “Nee Pim, mama gaat niet met jou spelen. For Your Information; volwassenen spelen niet met lego?” Wat ontzettend saai! Ieder kind vindt het toch fantastisch als zijn ouders meespelen? En ouders zouden dat ook heerlijk moeten vinden! Even weggesleurd worden uit de dagelijkse hectiek, de vergaderingen vergeten en de to-do-lijsten links laten liggen. Het grootste probleem op zo’n moment moet dan zijn; trek ik Barbie de roze pumps of de paarse laarzen aan? Ik weet bijna zeker dat ouders die lekker meespelen met hun kinderen een stuk minder stress ervaren.

Pluspunt van het ouderschap

Ik vind het juist geweldig dat ik schaamteloos met mijn kind kan spelen. Ik maak namelijk de mooiste zandkastelen, stamp vol passie in de grote plassen en mijn kleurplaten zijn ware pareltjes om te zien. Toegegeven, schommelen gaat me tegenwoordig wat minder goed af (kotsmisselijk word ik ervan!), maar met de rest doe ik net zo hard mee. Nog voordat ik moeder werd, zag ik het meespelen toch wel als één van de grootste pluspunten van het hebben van een kind; ongegeneerd weer zelf kind zijn.

En wat ons kleine dametje voor kerst krijgt? Een grote knutseldoos vol glitters, glimmend papier, stickers, touwtjes, pailletten, enz. Mama kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen