Waar ben je naar opzoek?

4 tips om een huilende baby te kalmeren

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
4 tips om een huilende baby te kalmeren

Ik vond het als beginnende moeder lastig om om te gaan met een huilende baby. Ik werd er erg onzeker van en dacht altijd dat er iets mis was. Maar toen ik wat meer ervaring had op het gebied van het moederschap, kwam ik er wel achter dat er niet altijd wat hoefde te zijn. Mijn kinderen waren snel overprikkeld en vermoeid. Ze sliepen overdag niet veel en hadden daardoor moeite om ’s avonds in slaap te komen. Af en toe kon ik daar wel gek van worden… Wanneer gingen ze nou eens slapen en had ik rust?

Tip 1: Acceptatie

Af en toe draaide ik lichtelijk door. Maar op een gegeven moment ging ik accepteren dat het nou eenmaal zo was en toen ging het allemaal een stuk makkelijker. Ik kwam in aanraking met de draagdoek en ik was op slag verliefd. Mijn baby’s ook!
Het werd allemaal weer wat makkelijker. Het huiluurtje kwamen we door in de draagdoek en ik had mijn handen weer wat vrij. Ik heb geleerd mij er niet tegen te verzetten en zo ging ik mijn baby steeds beter begrijpen. Hoera voor de draagdoek!

kalmeren-in-de-draagdoek
Tip 2: Bij mama slapen

Omdat ik een eigen bedrijf heb had ik niet echt zwangerschapsverlof. Ik ging al snel weer aan het werk. En natuurlijk lekker vanuit huis, met mijn baby erbij. Klinkt heel romantisch maar zo romantisch was het niet altijd. Altijd net als ik écht iets moest doen ging mijn baby huilen. Op een gegeven moment verhuisde ik maar naar de slaapkamer. Ik gaf mijn baby borstvoeding en als hij eindelijk sliep legde ik mijn baby naast mij. Lekker dicht bij mama met mama’s geur. Ik ging vervolgens aan het werk op mijn laptop. Dit werkte perfect!

Tip 3: Babymassage

Als mijn baby weer last had van veel prikkels dan probeerde ik hem tot rust te brengen. Eerst lekker in bad met een Calendula Crèmebad van Weleda en daarna lekker afdrogen en een babymassage geven met de Calendula Verzorgende Olie van Weleda. Deze zuivere lichaamsolie bevat heilzame natuurlijke ingrediënten die de tere huid van je baby intensief verzorgen en beschermen. De olie heeft een verwarmend effect waardoor het zeer geschikt is voor een babymassage. En… parfumvrij en veilig voor de tere en gevoelige huid van baby’s.

weleda-baby-kalmeren

Lees ook: Wat te doen bij zwangerschapskwaaltjes?

Tip 4: Inbakeren

Ik en mijn kinderen hebben heel veel baat gehad bij inbakeren. Eerst vond ik het er heel zielig uit zien maar het was echt een uitkomst. Vooral in de nacht! Wat een rust kregen we hierdoor terug. En ze sliepen veel vaster waardoor ze overdag veel gezelliger waren. Laat je eerst goed informeren voor je gaat inbakeren!

tips-huilende-baby

Succes! En deel vooral je tips hieronder in de comments. Ik weet zeker dat je er andere moeders erg mee kan helpen.

Bron beeld: eigen beeldmateriaal – niet gebruiken zonder toestemming!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen