Waar ben je naar opzoek?

“Ik had een heel saaie bevalling”

2 minuten lezen Marian Alons
“Ik had een heel saaie bevalling”

Horrordokter, uitgescheurd, ingescheurd of reanimatie van de baby. Chantal Veen(33) had bij de geboorte van haar zoontje niks van dit alles. Dit keer geen helse of traumatische, maar juist een super bevalling!

“De zwangerschap verliep super. Ik ben niet ziek of misselijk geweest. Natuurlijk was ik wel moe, maar echte zwangerschapskwaaltjes heb ik niet gehad. Het ging gewoon saai goed.”

“Op de avond dat de weeën begonnen, lag ik op de bank. Ik voelde een pijnscheut in m’n buik. Het was m’n eerste zwangerschap dus ik wist niet hoe een wee voelde. Even later belde ik de verloskundige. Ze vroeg of ik kon tellen hoe lang zo’n pijnscheut duurde en hoeveel tijd er tussen zat. Ik had al geprobeerd om het te tellen, maar dat was me niet gelukt. Ze zei dat ik over een uurtje weer moest bellen om te kijken hoe het dan met me zou gaan. We hadden nog niet opgehangen of ik begon erg hard te gillen. De verloskundige wist het meteen zeker; dat was een echte wee.”

Lees ook: 10 dingen die je moet doen VOORDAT de baby komt

“Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen, dus daar ben ik toen naar toe gegaan, samen met m’n zus en de verloskundige. Thuis had ik een ontsluiting van 4 centimeter. Gelukkig zit het ziekenhuis bij ons om de hoek van de straat, want toen ik in het ziekenhuis kwam, had ik een ontsluiting van 6 centimeter. Het ging zo snel! In totaal heeft de bevalling zo’n 2,5 uur geduurd.”

“De baby kwam helemaal schoon ter wereld. Zo mooi! De verloskundige was heel lief en erg verbaasd over hoe snel het ging. Ze vroeg:

“Weet je zeker dat dit je eerste bevalling is?” 

Zelfs na de bevalling heb ik nergens last van gehad. Je hoort nog wel eens vrouwen praten over naweeën, hoe vervelend dat is. Maar toen iemand mij vroeg of ik ook last heb gehad van naweeën, wist ik niet eens wat dat was. Heel saai eigenlijk, maar ik heb niks geen lichamelijke klachten over gehouden na mijn bevalling.”

Lees ook: 20 dingen die je moet weten over een bevalling

“Van te voren heb ik me ook helemaal niet druk gemaakt of ik de bevalling wel aan zou kunnen en hoe heftig het zou zijn. Dat zou ik ook zeker als tip willen meegeven aan toekomstige moeders: maak je van tevoren niet druk! Ik vond het ook heel prettig om te luisteren naar de verloskundige. Het is hun vak, zij weten er het meeste van en hebben jarenlange ervaring. Mijn verloskundige zei bij de controles voor de bevalling: “Luister goed, dat is heel belangrijk!” Persen en puffen wanneer zij dat aangeeft om te doen. Dat heb ik gedaan en het heeft geloond.”

Heb jij ook een super fijne bevalling meegemaakt of juist een heel heftige? Of heb je een ander bijzonder, mooi, ontroerend verhaal dat je graag wil delen met andere (toekomstige) moeders? Mail je verhaal naar marian@love2bemama.com .

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen