Waar ben je naar opzoek?

Hé mama’s! Stop met oordelen en steun elkaar!

3 minuten lezen Jeanine van Brummen
Hé mama’s! Stop met oordelen en steun elkaar!

Er gaat een post rond op Facebook. Het is zeker geen nieuwe post, hij gaat al rond sinds 2013, maar het is een post met de meest ware woorden ever

Ashley Potter deelde de tekst ongeveer twee weken geleden via Facebook. Haar post ging viral, zoals veel van de posts met dezelfde tekst al viral waren gegaan. Waar de post over gaat? Het gaat over moeders. Alle moeders. En het helpt ze herinneren, dat wat ze ook doen, welke keuzes ze ook maken, hoe ze hun kinderen ook opvoeden, ze goede moeders zijn. Want ze doen hun best.

Oordelen

Het is vooral ook een oproep om eens niet te oordelen. Om te accepteren dat andere moeders andere keuzes maken dan jij. En als je toch oordeelt, bedenk dan dat we tegenwoordig allemaal in ‘glazen huizen’ wonen. Tegenwoordig kan bijna iedereen alles van iedereen weten door social media. En wie weet wat voor oordeel iemand anders over jou heeft?

Lees ook: De moeder die ik super hard veroordeel…

De tekst

Dit is de tekst zoals Ashley Potter hem deelde op Facebook. Daaronder vind je een vertaling van de tekst.

Vertaling:

Aan de moeder die borstvoeding geeft: Lekker bezig! Het is een fantastisch cadeau om je baby te geven, hoe lang je het ook doet! Je bent een goede mama.

Aan de moeder die flesvoeding geeft: Is het niet geweldig? Dan te bedenken dat er een tijd was dat een baby met een moeder die niet genoeg melk kon geven moest lijden. Maar nu? Een beter leven dankzij scheikunde! Je bent een goede mama.

Aan de moeder met stoffen/wasbare luiers: Pluizige billen zijn de schattigste! En het is zo fijn voor je portemonnee. Je bent een goede mama.

Aan de moeder met wegwerp luiers: Wow, die dingen houden veel vast. En het is heerlijk om je geen zorgen te hoeven maken over lekkende luiers en al die was. Je bent een goede mama.

Aan de thuisblijfmama: Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is wat je doet. Maar om die kostbare eerste jaren met je kinderen door te brengen moet fantastisch zijn. Je bent een goede mama.

Aan de werkende mama: Het is geweldig dat je werkt aan je carrière. Je bent op zoveel manieren een positief rolmodel voor je kinderen, dat is fantastisch. Je bent een goede mama.

Aan de mama die haar kinderen de hele week kant-en-klaarmaaltijden voorschotelde of meenam naar de McDonalds omdat ze te uitgeput was om te koken of boodschappen te doen: Je geeft je kinderen te eten en weet je wat? Je zult ze vast niet horen klagen! Soms zit geestelijke gezondheid gewoon in een papieren box of een witte plastic tas. Je bent een goede mama.

Aan de moeder die de hele week zelf kookte en eten maakte: Geweldig! Goede voeding is belangrijk, en zo leren ze van jongs af aan om gezond eten lekker te vinden. Daar hebben ze de rest van hun leven wat aan. Je bent een goede mama.

Aan de moeder van de kinderen die keurig stilzitten en goede manieren hebben in een chique restaurant: *maakt diepe buiging* Het vraagt heel wat om je kinderen rustig te houden op een plek waar ze niet vrij kunnen rondrennen. Je bent een goede mama.

Aan de moeder met de peuter die een woedeaanval krijgt bij het lopende buffet: Ze kiezen ook altijd de meest gênante plekken uit om helemaal door te draaien. We kennen het allemaal. Je bent een goede mama. 

Aan de moeder die andere moeders beoordeelt om een van deze dingen: niemand is perfect.

Lees ook: Steek je (voor)oordelen in je broekzak en kijk naar jezelf…

Dus mama’s: Stop de haat!

Zouden we elkaar niet moeten steunen, ook al maakt iemand andere keuzes dan jij zou doen?

Bron: Scary Mommy

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen