Waar ben je naar opzoek?

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

Happy Stones. Ik maakte er voor het eerst kennis mee tijdens de eerste corona-periode. Mensen lagen massaal overal leuke, gekleurde steentjes neer om elkaar wat op te vrolijken tijdens een verschrikkelijke rotperiode. Geweldig! Maar hoe maak je ze nou precies en wat is er zo leuk aan het schilderen van Happy Stones? Je leest er alles over in dit blog. Plus: we geven je toffe voorbeelden van wat je zoal op zo’n steentje kan maken. Leuke activiteit om te doen met de kinderen.

Het idee achter Happy Stones is simpel: je maakt (al dan niet met je kinderen) een kunstwerk van de door jullie verzamelde steentjes. Dit kan je doen met verf. Ben je klaar? Dan verstop je de Happy Stones op uiteenlopende plaatsen. Ze worden ook nog weleens gebruikt als ‘schat’ tijdens Geocaching.

Happy Stones maken

Happy Stones maken is een leuke bezigheid. Ik bedoel: wat is er nou leuker dan iemand blij maken met een zelfgeschilderd steentje. Al dan niet met een leuke boodschap erop. Hoe leuk is het dat je iemand op kan vrolijken of blij kan maken met zoiets als een steen? Het is dan ook een leuk tijdverdrijf en nog leuker als je jouw steentje uiteindelijk ergens op Facebook of een andere Happy Stones-pagina tegenkomt. Kortom: aan het schilderen maar en dit heb je nodig:

Het vernis is er om te zorgen dat de stenen zo lang mogelijk mooi blijven. Gesso is een primer die je steen de juiste ondergrond geeft om te beschilderen.

Waar verstop je de stenen?

Waar je maar wil! Je kan ze verstoppen in de stad, in een park of in het bos. Gebruik je Happy Stones tijdens geocachen dan is het natuurlijk de bedoeling dat mensen iets meer moeite moeten doen om ze te vinden. Andere stenen kan je verstoppen op plekken waar ze gemakkelijk worden gezien. Denk aan een bankje, op het voetpad, in een speeltuin en ga zo maar verder.

Ik heb een happy stone gevonden: Wat nu?

Deze mag je natuurlijk gewoon houden. Zie het maar als een klein cadeautje. Je kan de steen ergens anders weer neerleggen of verzamelen. Als je de steen weer verplaatst dan zal je zien dat deze gaat reizen. Hoe meer mensen een steen weer op een andere plek neerleggen, hoe verder hij gaat. Dikke kans dat jouw gevonden steen dan uiteindelijk op een Facebook- of instagrampagina belandt. Het is daarom ook leuk als je zelf een foto maakt en deze op een dergelijke pagina plaatst. Zo heb je zelfs kans dat je de eigenaar van de steen uiteindelijk gaat vinden. Hoe leuk is dat?

Voorbeelden Happy Stones

Ontbreekt het je aan creativiteit over wat je op een steen kan schilderen? Geen nood! We hebben een paar leuke voorbeelden voor je om het creatieve vlammetje een beetje aan te wakkeren. Succes!

Gotta catch them all!

Heb jij al genoeg fruit en groente op vandaag?

Is het al tijd voor zon, zee, strand en bikinis?

Altijd leuk voor een glimlach: gewaagde happy stones

Van een blij wordt men blij

Dit is toch te schattig?

Dit zijn pas echte ‘Happy’ stones

Heb jij al een keer met je kinderen een happy stone verstopt?

Deel jouw creaties dan vooral via Facebook of in een reactie. Wij zijn zeer benieuwd naar wat iedereen weet te maken van gevonden stenen. Ben je er nog niet mee begonnen, maar wel benieuwd naar hoe het is? Wij zeggen: er is no time like the present. Begin vandaag nog met het schilderen en verspreiden van je eigen Happy stones. Veel plezier!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen