Waar ben je naar opzoek?

Handleiding tot het perfecte ouderschap

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Handleiding tot het perfecte ouderschap

Gefeliciteerd met uw nieuwste aanwinst. Een baby. Een nieuw leventje op de wereld en genoeg aan leven om te verpesten. Dacht u dat de het echte opvoeden en het falen pas begon vanaf een jaar of tien? Denk nog eens na. Het vergallen begint namelijk al vanaf dag één. Vanaf het eerste moment dat u uw kind op de borst krijgt is het aftakelingsproces begonnen. Het pure aan het wondertje wat nu in uw armen ligt gaat er langzaam maar zeker vanaf. Kan u dit nog tegengaan en hoe doet u dit? 

Geef borstvoeding; 
Moeders die dit niet doen zijn lui en incompetent. Een schande voor het vrouwelijke volk. Geen borstvoeding staat gelijk aan een leven lang vol overgave aan diverse griepvirussen en andere nare kwaaltjes. Als u wilt dat u kind nog maar één stap verwijderd is een bontkraagje en kopschopdelicten dan moet u zeker de borstvoeding laten staan. U dient flesvoeding te mijden als de pest. Als u het beste wilt voor je kind tenminste.

Geef flesvoeding; 
Borstvoeding is verouderd en uit de tijd. Geeft u borstvoeding? Dan kan u beter gelijk de geitenwollensokken kopen die daarbij horen en buiten dat om; borsten zijn iets seksueels en daarmee niks voor een kind. Uw kind zal het hele leven moeten doen met kunstvarianten van wat natuurlijk is. U kan uw kleine spruit daar dus het beste gelijk aan laten wennen.

Laat uw kind huilen; 
Wat is er mis mee dat het kind vanaf dag één op de eigen (kromme) benen leert staan? Deze moet uiteindelijk zichzelf ook staande weten te houden in deze verrotte maatschappij en de beste trainingen beginnen in de poepluier. Huilen omdat je eten nodig heb? Een knuffel misschien? Vergeet het maar! Knuffels koop je in de speelgoedwinkel. Van je eigen verdiende centjes natuurlijk. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met werken.

Laat je kind niet huilen; 
Staat haaks met punt twee. Een kind wat langer dan twee seconden huilt is zo goed als klaar om op tachtig jarige leeftijd in een verpleeghuis te belanden met een casus van vergevorderde Alzheimer en artrose aan de knie. Voel uzelf maar vast schuldig, dit heeft hij of zij helemaal aan u te danken.

Geef geen corrigerende tik;
Tijdens een meningsverschil met u kind kan je beter gelijkvloers gaan liggen en vraag of deze per direct op uw hoofd wil gaan stampen. Dit is minder pijnlijk als de toonhoogtes waarmee de driftbuien gepaard gaan en een snelle oplossing op alle problemen. Dit is namelijk precies wat uw kind voor u in gedachten heeft op het moment.

Geef wel een corrigerende tik;
Praten is zinloos, zeer 2012. Anno 2013 is vooral lichamelijke communicatie hip. Met een filmpje op Youtube om de acties vast te leggen natuurlijk. Zo kan de wereld zien hoe goed u wel niet bezig bent en met een beetje geluk is de kleine spruit over een jaar of twintig makkelijk herkenbaar bij een soortgelijk incident.

Voor meer handleidingen en tegenstrijdige opvoedingsadviezen. Verwijzen wij u graag naar onze website; www.deperfecteopvoedingbestaatniet.nl.

Wij hopen dat dit helpt om uw keuzes te maken en u daarmee een prima mikpunt maakt voor alle ouders die het anders doen als u. Succes!
Volg vooral je (moeder)gevoel als het gaat om opvoeden en maak je eigen keuzes waar je achter kunt staan.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen