Waar ben je naar opzoek?

Goedkoop dagje uit: Ontdek Eiland IJsselmonde

4 minuten lezen admin Love2BeMama
Goedkoop dagje uit: Ontdek Eiland IJsselmonde

In de laatste week van de zomervakantie ging Esmeralda met haar man en twee jongens (9 en 5) het Eiland IJsselmonde ontdekken. Ze doet verslag over dit leuke uitje in deze blogpost. Voor haar een thuiswedstrijd omdat ze uit die omgeving komt. In deze blog laat Esmeralda zien wat er allemaal te doen is op Eiland IJsselmonde. Dit prachtige gebied tussen grote steden heeft veel verborgen stukken natuur, cultuur en historie. Ontdek oude kastelen, landgoederen en bijzondere bossen, mooie vaarroutes, wandelingen door magische grienden en volop gelegenheid om buiten te spelen. Kom wandelen, fietsen, spelen, varen, eten en genieten. Kortom: een goedkoop dagje uit voor het hele gezin!

Een goedkoop dagje uit
Je achtertuin is groter dan je denkt!

Het boerenleven ervaren

We gingen van start bij de zorgboerderij Buytenhof in Rhoon. Dit is vlakbij Rotterdam. Dit is een boerderij die gerund wordt door ongeveer 100 vrijwilligers en circa 40 mensen met een beperking die hier voor hun dagbesteding komen.

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door Jolanda. Van haar zouden we een rondleiding krijgen en ze zou ons uitleg geven over het plukken van de appels en bloemen.  Helaas was er slecht weer op komst, zou je net zien natuurlijk. Daarom zijn we begonnen met het plukken van appels. Super leuk om te doen met kinderen! We kregen alle vier een mandje en gingen naar huis met heel veel appels. Wij hebben er appelmoes van gemaakt en een lekkere appeltaart. De appels zijn er lekker dus je kan ze ook prima zo opeten!

Vanaf eind augustus is het mogelijk om hier appels te plukken en dit kan tot oktober. Het is ook mogelijk om aardbeien en peren te plukken en aardappels te rapen. En het leuke is: na het aardappel rapen gaan de kinderen ze schillen en bakken ze er patat van. Op deze Facebookpagina kun je zien wat er allemaal mogelijk is en wanneer! 

Appels plukken Eiland IJsselmonde

Kleine tip! 
Trek dichte schoenen aan. Zo af en toe kom je wat brandnetels tegen.

Je eigen bloemen plukken

Daarna kregen de jongens een schaartje mee om bloemen te plukken. Het seizoen is bijna ten einde, maar gelukkig waren er nog een paar bloemen. Leuk om een idee te krijgen hoe dat gaat en dat je je eigen boeket bloemen kunt plukken en samenstellen. In de kruidentin hebben we ook nog diverse kruiden mogen proeven. Zelfs de jongens hebben geproefd, met af en toe een vies gezicht 😆 want niet alle kruiden smaken even lekker…

Bloemen plukken Eiland IJsselmonde

Na ons avontuur tussen de appels en de bloemen hebben we heerlijk geluncht met verse producten van de boerderij. 

Op het terrein is ook een leuk boerderijwinkeltje en daarachter vind je een theeschenkerij. Alle groentes, fruit, kruiden, bloemen en vlees van de dieren van de boerderij worden hier verkocht. Eén keer in de maand is het mogelijk om een vleespakket te kopen. In de theeschenkerij kun je High Tea’en en lunchen. Het is een erg leuke plek om lekker te zitten: af te spreken met vrienden of familie samen met de kinderen. Je kunt er lekker eten en de kinderen heerlijk spelen in een leuke speeltuin.

Zelfgemaakte taarten in de theeschenkerij

Tip: Er worden ook workshops georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. De diverse workshops vind je ook op hun Facebook pagina. Ze organiseren zoveel leuke dingen, wij komen zeker een keer terug!

Mama, waar komt vlees vandaan?

Deze zorgboerderij is een aanrader voor gezinnen. Blijkbaar weten heel veel kinderen niet de echte oorsprong van groentes, fruit en vlees. Op een leuke en leerzame manier leren ze waar dit alles vandaan komt. Toen ik mijn eigen kinderen vertelde dat dat lieve varkentje en die leuke koe straks gewoon op hun bord liggen konden ze dat niet helemaal begrijpen, toch is het zo en het is zeker goed voor kinderen om te leren waar het voedsel daadwerkelijk vandaan komt.

Verse producten uit de boerderijwinkel!

Het Doepad ontdekken

Na onze fijne ochtend gingen we door naar Carnisse Grienden in Barendrecht. We hadden geen idee wat we konden verwachten maar bij aankomst zagen we meteen al een mooi stukje natuur. We gingen opzoek naar het Doepad, speciaal voor kinderen. Hier zijn zeven opdrachten die ze kunnen doen. Het Doepad is ongeveer een uurtje wandelen. Tijdens onze wandeling kwamen we verschillende soorten wilgen tegen, iets wat we hier in Drenthe eigenlijk nooit zien. Het gebied staat onder invloed van eb en vloed. Op het moment dat wij er waren was het eb. 

Goedkoop dagje uit

Naast de Carnisse Grienden ligt de Oude Maas. Erg leuk om vanaf het wandelpad naar de boten te kijken die daar varen.

Tip!
Ga in het voorjaar dan is het daar op zijn mooist.

Niet vergeten:
Vergeet thuis niet alvast een werkboekje uit te printen zodat de kinderen opdrachten kunnen doen. Het werkboekje is te vinden op de site. En vergeet niet een pen of potlood mee te nemen!

Eiland IJsselmonde is eigenlijk een gebied wat nog niet zo bekend is terwijl er zoveel leuks te doen is en het is een goedkoop dagje uit. Ik kan nu zeggen uit eigen ervaring: ga het ontdekken! Wij komen er in ieder geval zeker terug. 

Lees ook: Gratis uitjes in Nederland voor het hele gezin!

Wij mochten op uitnodiging het Eiland IJsselmonde ontdekken!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen