Waar ben je naar opzoek?

Genderneutrale kinderkleding bij John Lewis

1 minuut lezen Marian Alons
Genderneutrale kinderkleding bij John Lewis

De één vindt het onnodig en de ander is er erg blij om: genderneutrale kleding. In principe zou je een jongen natuurlijk gewoon een rokje kunnen aantrekken en een meisje een jongensbroek, maar volgens sommigen is dat niet genoeg. De kleding van winkelketen John Lewis is nu bedoeld voor jongens én meisjes.

Veel mensen vinden het een belangrijke stap in de goede richting. Ze hopen dat veel winkels zullen volgen. Ze zeggen: “Welkom in de 21e eeuw.” Anderen vinden het onnodig en alleen maar politiek correct van winkel John Lewis.

Label

De labels met daarop ‘jongen’ en ‘meisje’ verdwijnen dus uit de kinderkleding. Ook al is het natuurlijk nu niet verboden om een jongetje in een meisjesshirt te kleden. Voor onzekere kinderen zou dit best een steuntje in de rug kunnen zijn. Voor zo’n meisje of jongen kan het vervelend zijn als ze de kleding van hun afdeling niet mooi vinden, maar wel de kleding van de andere kant graag aan willen.

Lees ook: Mogen jongens ook met poppen spelen? En meisjes met auto’s?

Zouden ze op school gepest worden, omdat ze een jongensbroek aan hebben? Dat zou dan nu niet meer gelden met een genderneutrale broek. Misschien kan zo’n verandering aan het labeltje best helpen.

Wat vind jij? Heeft het nut of is het totaal overbodig?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • Jitske zei

    Ik heb het een tijd lang geprobeerd, mijn zoon en dochter in dezelfde ‘genderneutrale’ kleding. Vooral mijn dochter moest er helemaal Niks van hebben. Haar lievelingskleur is roze, ze houdt van allemaal typische meisjes dingen en roept dat ze ‘auto’s haat’. Oké, subtiel… Ik heb het gevecht opgegeven en we kopen weer veel typische meisjesspullen voor haar. Ik vind dat stiekem toch ook erg schattig staan bij haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen