Waar ben je naar opzoek?

Gehaakte octopus helpt premature baby’s

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Gehaakte octopus helpt premature baby’s

Dat knuffels een troostend en soms zelfs helend effect kunnen hebben, dat zien we vaak aan kinderen. Maar wat deze knuffel doet, is wel heel bijzonder. Uit onderzoek blijkt dat gehaakte octopussen de overlevingskant van premature baby’s kunnen vergroten!

Een Engels ziekenhuis besloot daarom meteen de premature baby’s een gehaakte octopus te geven. De baby’tjes kregen een regelmatigere hartslag, hogere zuurstof in het bloed en verbeterde ademhaling. Ook trokken ze minder snel de slangetjes van hun lijfjes.

Tentakels en navelstreng

De reden klinkt simpel: de tentakels van de octopus doet de baby’s denken aan de navelstreng en de zachtheid van de knuffels aan de baarmoeder. De octopus geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel.

Lees ook: Ziekenhuispersoneel kleedt prematuren baby’s aan als Superhero’s

Het Engelse ziekenhuis en de ouders zijn laaiend enthousiast over de octopussen. Daarom is besloten alle ouders van te vroeg geboren kindjes een octopus te geven, met instructies over hoe deze het beste gebruikt kunnen worden.

Nederland

Ook in Nederland zijn al een groot aantal ziekenhuizen de octopussen te vinden. Er is een speciale beweging die de inktvisjes haakt en verspreid over de Nederlandse ziekenhuizen.  Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf aan het haken of breien slaan? Kijk dan eens op kleine-inktvisjes.eu.

Bron: Famme

Bron beeld: Flickr

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen