Waar ben je naar opzoek?

Geboortefotograaf weigert keizersnede te fotograferen, want: “Dat is geen echte bevalling!”

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Geboortefotograaf weigert keizersnede te fotograferen, want: “Dat is geen echte bevalling!”

Zitten jullie klaar? Met popcorn bij de hand en klaar om jezelf eens even goed op te vreten over wat het internet je vanavond te bieden heeft?
Top! Want ik heb iets gevonden wat, tot nu toe, duizenden vrouwen tegen het plafond heeft gekregen. Inclusief yours truly!

Een keizersnede is geen bevalling

Op een Facebookpagina genaamd; Sanctimommy staat namelijk een foto van een sms-gesprek tussen een aanstaande moeder en haar (ex-)geboortefotograaf.
Wat is daar dan mee? Nou ik zal jullie dat eens even haarfijn uitleggen:
De desbetreffende fotograaf weigert om de geboorte vast te leggen, want het kindje van haar klant komt ter wereld met een keizersnede. Voor degene die nu afvragen wat het probleem precies is: Een keizersnede = dus GEEN echte bevalling.

Lees ook: Pas bevallen moeders liggen onder vuur op Instagram

Nu niet allemaal op de achterste poten gaan staan, alsjeblieft. Dit zijn niet mijn woorden, maar die van de geboortefotograaf. Die de aanstaande moeder er ook graag nog even op wijst dat ze haar weer mag bellen, als ze bereid is om “Het moederschap een kans te geven, vanaf het begin.”

De kantjes eraf lopen

Loop je al rood aan? Nee? Nog niet? Nou, dan ga ik graag even verder:
Deze mevrouw stelt ook nog dat: Een operatie geen bevalling is, maar niets anders dan een operatie om je baby uit je buik te verwijderen.

Klaar voor de spetterende finale? Nou, hier komtie: 

Ze snapt tevens ook dat het moederschap zwaar is, maar als zij in de mommy 2be haar schoenen had gestaan dan: “Had ze nog wel twee keer nagedacht over zo een ‘baan’. Zeker als ze van plan is om de kantjes eraf te lopen en dat al vanaf het prille begin!”

#tmw your #birthphotographer dumps you for having a csection.

Nai-post ni Sanctimommy noong Biyernes, Pebrero 24, 2017

(Sorry, ik stik bijna in mijn popcorn)

Dus een operatie waarbij je zowat ontelbare in- en uitwendige hechtingen hebt wordt gezien als ‘de kantjes eraf lopen?’
De pijn, het langzame herstel, de doodsangsten die ik heb uitgestaan… Dit was allemaal, omdat ik te lui ben om ECHT te bevallen!?

Lees ook: Een keizersnee is geen echte bevalling?

En ik maar denken dat ik trots mocht zijn, op het feit dat ik dit alles heb doorstaan.
Op het feit dat ik dit heb doorstaan VOOR mijn kinderen en niet omdat ik het wel zo lekker simpel vond om een breinaald tussen mijn ruggenwervels te laten wrikken, mijn binnenste zowat uit elkaar voelde scheuren toen ik na twee dagen EINDELIJK mijn (ziekenhuis)bed uit mocht en ik zeker anderhalve week niet normaal heb kunnen poepen.

Tot zoverre mijn compleet objectieve, staaltje van een journalistiek artikel en nog een kleine boodschap aan deze mevrouw:

Steek je camera alsjeblieft ergens in een heel donker, nauw plekje! Verschrikkelijk bekrompen, neerbuigend en onwetend stukje mens…

Zo en nu ga ik mijn kinderen (waarvan ik klaarblijkelijk niet ben bevallen) naar bed brengen.

Bron hoofdbeeld: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Erica zei

  Deze mevrouw heeft nog nooit een dag na een keizersnede een autorit van ruim 50 km gemaakt omdat haar zoontje, vanwege complicaties, overgeplaatst werd naar een ander ziekenhuis! Toen wist ik toch echt heel zeker dat ik hem toch echt zelf op de wereld gezet heb!!

 • Renate zei

  Je vergat de naweeën nog, die zo heerlijk aanvoelen met al die hechtingen. Die vergeet ik nooit weer! Een helse 1e nacht gehad, geen pijnstilling die werkte, en man en zoonlief sliepen als roosjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 11 maanden geleden
 • 4 minuten lezen