Waar ben je naar opzoek?

Fitdagboek: Resultaat elke dag sporten (na 3 weken)

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fitdagboek: Resultaat elke dag sporten (na 3 weken)

Drie weken geleden schreef ik deze blog: 3 weken lang elke dag sporten. Ik ging met mijzelf een uitdaging aan. Waarom ik dit ben gaan doen lees je in mijn voorgaande blog, daar ga ik hier niet teveel over uitweiden want ik wil juist vertellen wat de uitdaging mij gebracht heeft. Op Instagram hebben jullie mijn avontuur ook grotendeels kunnen volgen. Heb je dat gemist? Check dan even mijn highlights, daar heb ik alles in bewaard. In deze blog het resultaat elke dag sporten na 3 weken!

Resultaat elke dag sporten (3 weken lang!)

Kort samengevat: ik heb een hekel aan sporten. Sinds anderhalf jaar sport ik bij een Personal Trainer en wat ik ermee bereikt heb is dat ik zo goed als van mijn bekken- en heupklachten af ben. Ook ben ik afgevallen en heb ik al meer spieren opgebouwd dan ik ooit heb gehad. Omdat ik weet dat veel moeders struggles hebben met sporten en ik veel vragen kreeg over mijn sportavontuur ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om drie weken lang elke dag te sporten. Hiermee wilde ik andere moeders inspireren en motiveren dat sporten goed voor je is en het ook in te passen is in jouw leven. Ik als sport hater vind mijzelf het goede voorbeeld om moeders hiermee te inspireren 😆.

Ik heb mijzelf een aantal doelen gesteld de afgelopen drie weken:

 • 10.000 stappen lopen
 • Dagelijks bewegingsdoel: 500 calorieën (hier kom je ook al aan met ‘intensief’ huishoudelijk werk)
 • 30 minuten intensief trainen
 • Regelmatig opstaan
 • Relaxen door ademhalingsoefeningen te doen

Is het mij gelukt?

Dat is natuurlijk de brandende vraag waar jullie antwoord op hebben. Ik wilde voor mijzelf uitzoeken of ik sporten leuker zou gaan vinden, of ik meer resultaat zou boeken, of ik mijzelf beter zou gaan voelen en of ik het door zou kunnen zetten…

Of het mij gelukt is?
Ik heb een ja / nee antwoord.

Ik ben heel goed begonnen en de eerste twee weken heb ik (op 1 of 2 dagen na) elke dag gesport: roeien, Personal Training of minimaal een uur wandelen. Ik zat er best lekker in en wilde elke dag de ringen van mijn Apple Watch volmaken. Ik had een drive…

Ik ben de uitdaging vol goede moed gestart en ik ben ook best ver gekomen maar ik heb mijn uitdaging, op een aantal dagen na, niet gehaald. Op een gegeven moment merkte ik dat ik veel weerstand kreeg om elke dag verplicht te sporten. Het is zo’n gedoe (vind ik, een ander ziet dat anders) om tijd in te plannen om echt te gaan sporten als je het niet leuk vindt, en je dan weer om te kleden, te gaan douchen. Al met al ben ik wel een uur kwijt. Voor mij zijn die uren kostbaar en ik merk dat ik het ‘zonde’ vind van mijn tijd om te gaan sporten. Ook ging het steeds moeizamer en ik merkte dat mijn lichaam tussendoor rust nodig had. Naast twee keer per week Personal Training ging ik elke dag 20 a 30 minuten op de roeitrainer. Best intensief en de minuten kropen voorbij. Tijdens het roeien probeerde ik nog een serie te kijken op Netflix maar nog vond ik de tijd maar langzaam gaan. Het komt erop neer dat het voor mij keer op keer mentaal een uitdaging blijft om te gaan sporten.

Op Instagram deelde ik ook mijn struggles en er was een moeder die mij een prive bericht stuurde en zei dat ik niet faalde! Ik heb juist veel bereikt ook al heb ik mijn uitdaging van drie weken niet vol kunnen maken. Wat ik bereikt heb is:

 1. Ik ben de uitdaging aangegaan, ondanks dat ik sporten vreselijk vind.
 2. Ik ben meer gaan bewegen, meer dan ooit!
 3. Ik mag trots zijn op mijzelf.
 4. Ik ben weer een stapje verder gekomen.

Het drie weken lang elke dag sporten heb ik dus niet vol kunnen maken. Ergens voelde dat als falen voor mij maar door o.a. het lieve berichtje van deze moeder ben ik er anders tegenaan gaan kijken.

Wat heeft het mij gebracht?

Het heeft mij dus wél wat gebracht. Ik ben erachter gekomen dat elke dag sporten niks voor mij is (in ieder geval nu niet). Het is te pittig voor mij en mijn lichaam vraagt om rust. Als ik te streng ben voor mijzelf en het een ‘moetje’ wordt dan wordt het helemaal niks en krijg ik nog meer een hekel aan sporten. Het moet voor mijzelf dus leuk blijven.

Ik ben in ieder geval meer gaan bewegen dan ooit! ‘s Avonds ging ik nog wel even wandelen om mijn ringen vol te krijgen of aan mijn stappen te komen. Ik ben erachter gekomen dat dat heerlijk ontspannend werkt. Ik zette een Podcast op (waar ik anders nooit aan toe kom) en ging 30 minuten wandelen. Super fijn en met een leeg hoofd kwam ik thuis!

Ik heb bij Personal Training een meting gehad. Daar was ik iets afgevallen ik had meer spiermassa gekregen maar ik moet echt nog meer gaan letten op mijn eetpatroon. Dat is en blijft lastig vind ik. Tijdens mijn uitdaging wilde ik ook meer op mijn eten gaan letten en alles bij gaan houden maar dat vind ik wel een dingetje. Ik vergeet het zo vaak en en vaak heb ik er ook geen zin in. Dan zit ik al zoveel met mijn telefoon en moet ik ook nog al mijn eten bij gaan houden. Dat is dus een beetje mislukt…

Lichamelijker voelde ik mij wel wat beter. Ik kon ‘s nachts beter slapen en het is fijn als je echt even aan jezelf hebt gewerkt. Vooral als je daar in de ochtend mee begint, dan heb je een goede start van de dag. Maar of ik mij zoveel beter voelde door elke dag te sporten in plaats van twee keer per week, daar ben ik nog niet achter. Ik had vooral elke dag veel spierpijn en mijn lichaam was best vaak ‘moe’. Dus of ik daarin vooruitgang heb geboekt kan ik niet met zekerheid zeggen.

Ik ben trots op mijzelf dat ik weer een stukje verder ben gekomen en aan mijn discipline heb gewerkt. In ieder geval ben ik erachter gekomen wat wel en niet voor mij werkt en daarin wil ik verdergaan.

Wat is mijn plan?

Ondanks dat elke dag sporten niks voor mij is wil ik het wel door blijven zetten maar dan iets anders zodat het voor mij leuk blijft.

Mijn plan is nu om twee keer per week de Personal Training door te blijven zetten en verder elke dag mijn ringen vol te maken. Ik ben erachter gekomen dat wandelen ook heerlijk is. Tijdens het wandelen zie ik nog wat van de omgeving, kom ik eens iemand tegen voor een praatje, ik loop in de buitenlucht, kan mijn hoofd leegmaken en kan ik een Podcast luisteren. Een uur wandelen brengt mij zelfs nog meer dan 20 minuten roeien.

Mijn ringen op mijn Apple Watch wil ik dus vol blijven krijgen maar dan met twee keer per week krachttraining en verder elke dag een wandeling van 30 a 40 minuten. Dat is voor mij haalbaar, ik vind het leuker en het brengt mij meer.

De komende tijd ga ik ook meer letten op mijn voeding en wil ik ervoor zorgen dat ik genoeg water drink. Dat is voor mij ook nog wel eens een dingetje…

Wat mij sowieso heel goed helpt is mijn Apple Watch. Dit motiveert mij om elke dag voldoende te bewegen. Maar een activiteiten tracker zoals een FitBit (is goedkoper) is net zo effectief en zou jou misschien ook goed kunnen helpen.

Mijn doelen heb ik dus bijgesteld en ik ga geen drie weekse uitdaging meer aan maar ik zal jullie wel op de hoogte houden van mijn vorderingen! Ik hoop dat ik jullie met mijn drie weekse uitdaging heb kunnen inspireren en motiveren om toch meer te gaan bewegen.

 

Deze blog bevat affiliatie links.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 6 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen