Waar ben je naar opzoek?

Fitdagboek: hoe staat het met mijn fitdoelen voor 2019?

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fitdagboek: hoe staat het met mijn fitdoelen voor 2019?

De laatste weken kreeg ik regelmatig berichtjes of ik weer eens wilde vertellen hoe het staat met sporten en afvallen. In mei heb ik een heel uitgebreid artikel geschreven met voor en na foto’s, in september ging ik de challenge drie weken lang elke dag sporten met mijzelf aan en deelde ik deze resultaten en daarna was het even stil. Tijd voor een update want dat het stil is wil niet zeggen dat ik stilzit!

Voor wie meer wil weten over mijn achtergrond op het gebied van sporten verwijs ik je graag naar mijn eerder geschreven artikelen.

Goede voornemens = doelen

Vandaag is een mooi moment om over mijn voortgang en doelen te schrijven. Ik stond om 7 uur al bij mijn Personal Trainer (ja ik hou het nog steeds vol) én ik had ook een huidplooimeting. Elke zes weken krijg ik een huidplooimeting om te kijken hoe het ervoor staat met mijn doelen en waar we aan moeten werken.

Voorafgaand aan dit artikel wil ik alvast zeggen dat ik niet doe aan goede voornemens. Ik ga geen dieet volgen en ik heb niet de voornemens om kilo’s af te vallen. Wel heb ik fitdoelen. Voornemens zijn er om te falen en doelen om te behalen.

Meer zelfliefde dan ooit

Afgelopen jaar hebben we een heel hectisch jaar gehad en door de stress ben ik toen ook veel afgevallen. De rust is inmiddels teruggekeerd en ik moet zeggen: ik voel mij beter dan ooit! Voor het eerst in mijn leven heb ik een jaar achter de rug waarin ik mij amper druk heb gemaakt om mijn figuur, moeiteloos in badpak liep en mijn lichaam steeds mooier vind. Ik heb mijzelf dit jaar juist meer en meer leren accepteren en ik heb meer zelfliefde dan ooit.

Dat klinkt heel makkelijk maar dat is een proces van zo’n 25 jaar geweest. Ik ben veel mensen op Social Media gaan volgen die een positieve kijk hebben op #bodypositivity en al die fitgirls met maatje 32 ben ik gaan ontvolgen. Ik ging mij daar alleen maar minderwaardig door voelen. Op de weegschaal sta ik amper en ik volg geen enkel dieet.

Ik kan het elke vrouw trouwens aanraden om die weegschaal de deur uit te gooien. Wat een frustratie geeft dat zeg!!!

Hierbij een aantal vrouwen / accounts waar ik veel inspiratie uit haal:

@celine Charlotte | @HoneyLoves | @VeraCamilla

@bodyposipanda | @cynthiaschultz | @MayraLouise

Ik volg deze accounts niet alleen om hun #bodypositivity post maar ook om de positiviteit, het bestrijden van de nepheid op Social Media en hun eerlijkheid.

Deze vrouw plaatste ook een post en sloeg de spijker op zijn kop. Love here!!!

View this post on Instagram

Ok lieve mensen. Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven. Maar ik zie alleen weer iedereen overboard gaan en kauwen op grassprieten. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant. Ik ben al jaren 74kg schoon aan de haak. Ik heb vooral in mn jonge jaren ernaar gestreefd om er strak en zo dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54kg op de weegschaal. Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto. Maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk. Vanaf het moment dat ik moeder werd is dit voor mij veranderd. Ik had zo een honger. Daarbij het respect voor mijn lichaam waarin ik een mensje bouwde is tekenend geweest voor hoe ik nu tegen mijn lijf aankijk. Natuurlijk kan je niet 3 x per dag taart eten(hoewel ik dat wel soms doe) moet je mate houden etc. Maar ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf begint met koken met normale producten van moeder natuur, lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen er al redelijk een balans is. Dus ik smeek je. Ga please niet vol in een dieet waarvan je weet dat je het niet vol kan houden. Straf jezelf niet. Probeer kleine aanpassingen te maken die makkelijk vol te houden zijn. Ook ik heb dagen dat ik de spiegel inkijk en denk ik wil minder lovehandles, wat vervelend dat mn mouwen zo strak zitten. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven😘 #nofilter #nophotoshop #standtall #bodypositivity 📸door de schoonzus @fleurvanierschot_photography 🌴 @watamuvillas

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Aan mijzelf werken

Dat wil niet zeggen dat ik niet aan mijzelf wil werken (dat doe ik JUIST wel, maar op een andere manier) en mijn lichaam laat verslonzen maar door een andere kijk op mijzelf, meer zelfliefde, zelfzorg en meer positiviteit is de druk van de ketel en ligt de nadruk niet meer op afvallen. Bij mij ligt de focus nu op sterker worden, fitter worden, meer zelfvertrouwen en dat afvallen is een bijzaak. Ik werk ook aan mijzelf door meer rust te nemen, meer focus te leggen op een goede nachtrust, effectiever te gaan werken, mijn doelen op mijn Apple Watch halen door meer beweging (wandelen), minder of geen alcohol drinken, twee keer per week te sporten en mijzelf voldoende liefde te geven. Wat je aandacht heeft groeit… En doordat ik zelf beter in mijn vel zit kan ik ook meer geven aan mijn gezin en werk!

Het voelt voor mij nu ook niet als falen dat ik ‘toegeef’ weer wat te zijn aangekomen. Ik heb nu wel het idee dat ik in de bloei van mijn leven ben. De Tropenjaren met kids achter de rug, de onzekerheid verdwijnt steeds meer en ik voel mij vrouwelijker dan ooit. Ik poste er van de week nog een Stories over op Instagram:

Het perfecte lichaam bestaat niet

Wij vrouwen moeten echt eens wat liever voor onszelf zijn en voor onszelf opkomen. Welke maat je ook hebt: als je maar goed voor jezelf zorgt!!! Laten we er met zijn alleen dit jaar voor zorgen dat de nadruk niet meer ligt op ‘het perfecte lichaam’ maar op het accepteren van je lichaam. Want wat is het perfecte lichaam? Dat is net zoiets als ‘de mooiste vrouw van de wereld’. Ik zal je zeggen dat er echt mannen zijn die haar niet de mooiste vrouw van de wereld vinden. En zo zijn er ook écht mannen die houden van mooie rondingen. Gelukkig valt niet iedereen op hetzelfde en is niet iedereen hetzelfde, dat zou ook zo saai worden.

Het is echt zonde van je tijd in het leven wat je hebt om je zestig jaar druk te maken over afvallen en diëten. Leg die focus meer op zelfliefde, werken aan jezelf, stel doelen in plaats van goede voornemens en groei! De rest komt vanzelf. Voel jezelf goed, dan straal je dit ook uit.

Pijnloos door het leven

Mijn belangrijkste doel heb ik al gehaald en dat is leven zonder bekken- en heupklachten. Ze spelen nog wel eens op maar de dagelijkse pijn die ik had is helemaal weg. En dit heb ik te danken aan het sporten waardoor mijn spieren sterker worden.

Lees ook: Sporten met bekkenklachten en een heupafwijking: dit zijn mijn ervaringen

Focus verleggen

Hoe mijn meting was? Hij was niet veranderd na mijn laatste meting. Daarom hebben we besloten om de focus op meten even achterwegen te laten en even geen metingen meer te plannen. De focus ligt nu op fit en krachtiger worden. Over drie maanden doen we weer eens een meting. De meting vind ik wel belangrijk want hij meet ook je vetpercentage en of je spieren zijn toegenomen maar op dit moment raak ik er alleen maar teleurgesteld van en dat is niet wat ik wil, daardoor kan ik mijn doelen niet behalen. De focus ligt dus eerst elders om verder te komen… Want afvallen wil ik wel maar ik wil hier niet alleen maar de aandacht op leggen!

Fitdoelen voor 2019

De komende weken ga ik weer een challenge met mijzelf aan:

 • Elke dag bewegen
 • Twee keer per week sporten
 • 11.000 stappen per dag lopen
 • 2,9 liter water drinken (gemeten aan de hand van mijn gewicht + sporten)
 • Minder alcohol (beperken tot het weekend)
 • Mijn ringen van mijn Apple Watch volmaken

Van mijn challenge zal ik verslag doen op Instagram. Wil je mij volgen? Dan ben je daar van harte welkom!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Lisette zei

  Mooie doelen! Die stappen zijn voor mij geen probleem 🙂 alleen op het werk maar ik er al minstens 16000 😉 het drinken is wel een dingetje! Maar nu ik mijn buisman caramel koffie heb vervangen voor meerdere koppen thee op een dag gaat het qua gewicht stukken beter! Ik houd super veel vocht vast, maar naar de huisarts stappen is net een stap te ver 😉

 • Mariet zei

  Super bezig en ga je volgen op insta. Ik herken veel dingen waar ik zelf ook aan moet werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 6 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen