Waar ben je naar opzoek?

Fight like a Queen! Constance Hall vs. the Notorious M.U.M.

4 minuten lezen Claudia Verhey
Fight like a Queen! Constance Hall vs. the Notorious M.U.M.

Het wereldwijde bloglandschap is opgeschrikt door een serieuze bitch-fight. De Australische blogster Lisa, ook wel bekend als the Notorious M.U.M., heeft het gewaagd een kritische blog te schrijven over de immens populaire blogster Constance Hall en haar Queen-movement. Dat had ze beter niet kunnen doen….

https://www.instagram.com/p/BL2A7PJDteM/?taken-by=mrsconstancehall

Hoe het allemaal begon

Afgelopen zondag postte Lisa een artikel op haar blog waarin ze zich kritisch uitliet over haar collega blogger Constance Hall. Natuurlijk, Constance is haar Queen movement volgens Lisa vast begonnen om de goede redenen, maar het is geen beweging waar ze zich in kan vinden. “Ik ben geen ‘queen”, zegt Lisa, “Noem me preuts, maar ik kwak de intieme details over mijn relatie niet zomaar op internet, laat staan dat ik naakte selfies van mezelf plaats.”

I feel uncomfortable

Lisa geeft aan dat ze zich oncomfortabel voet bij de manier waarop Constance wordt ‘aanbeden’ door haar fans en volgers: “Sure, steun elkaar, help elkaar, hou van elkaar en wees er voor elkaar als de ander je nodig heeft. Maar verhef daarbij niet de een tot een belangrijker persoon ten opzichte van de anderen. Aanbidding van een heldin maakt ons niet heldinnen.”

Schaam je niet voor je fitte en gezonde lijf

Ook de toenemende populariteit van het plaatsen van “ik-ben-trots-op-mijn post-kinderen-hobbezak-lijf” foto’s stuit Lisa tegen de borst. “Het is heel hip om dat te doen tegenwoordig. Natuurlijk hoef je je niet te schamen voor je lijf waarmee je je kinderen hebt gedragen en gevoed,” zegt ze, “Maar je hoeft je ook niet te schamen omdat je je ervoor inzet om weer fit en gezond te worden!”.

Glee oftewel nonchalant ouderschap

Lisa kan zich niet met volle overtuiging vinden in de manier waarop Constance Hall het ouderschap aanpakt en promoot; namelijk nochalant, en blijmoedige posts plaatsen op Facebook en haar blog over haar opvoedmissers en blunders. “Ik ben helemaal voor het gebruiken van life-hacks en shortcuts als het gaat om opvoeden. Maar om nou een kind uit te poepen en vervolgens de kroeg in te duiken met een t-shirt met “Mama Beer” er op, zo simpel is het nou ook weer niet. Je moet er wel energie in steken! Iedereen die wat anders zegt heeft het niet bij het goede eind.”

Lisa snapt best dat de Queen-movement niet alleen maar slecht is. “Het geeft eenzame moeders het gevoel dat ze ergens bijhoren, en ze doen goede dingen met de beste intenties. Maar, ik steek mijn hand op en zeg ho, ik ben geen queen, een queen-mother misschien, maar geen queen.”

Ze besluit met een sneer naar de spelfouten in Constance’s blogs:

CORRECT GRAMMAR IS NOT A CRIME

Let the games begin!

Een reactie kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten als je zo’n bekende blogger ‘aanvalt’. In eerste instantie waren er maar een paar negatieve reacties, totdat Constance zelf een reactie postte op de Facebookpagina van Lisa. Ze legde uit dat haar grammatica zo slecht was omdat ze op haar veertiende van school was gegaan en ze dyslexie heeft. De twee discussierden nog even door, totdat Constance op haar eigen pagina een post plaatste waarin ze zei dat de blog van Lisa een paniekaanvaal had veroorzaakt en dat ze zich daarom had teruggetrokken op een hotelkamer.

Honderden volgers steunden Queen Constance

Daarop vielen honderden fans van Constance over Lisa heen; de Facebookpagina van Lisa stroomde vol met steunbetuigingen voor Constance, beledigingen en haatberichten aan het adres van Lisa. “Misschien had ik beter uit moeten leggen wat ik bedoelde met die opmerking over de grammatica, maar dit heb ik echt niet verdiend.” Een vriendin en de partner van Lisa hebben even het beheer van de Facebookpagina en haar telefoon overgenomen om alle lelijke berichten te verwijderen, beantwoorden of te blokkeren.

Ook Constance wenst dat dit hele incident niet had plaatsgevonden. “Ik zou willen dat ik het van me af kon laten glijden, dat het me niks doet dat mensen me een slonzige en luie moeder vinden, maar dat kan ik niet. Ik ben eigenlijk te gevoelig voor deze business denk ik.”

Australië in twee kampen

De online vete heeft moederend en bloglezend Australie in twee duidelijke kampen verdeeld; de queen-lovers die als een paal achter hun Queen of All Queens blijven staan (“We love you!”), en de moeders die net als Lisa toch al hun reserves hadden bij het hele Queen gebeuren. De twee blogsters blijven met gemengde gevoelens achter; de een gekwetst, de ander ge-bullied. Toch zou Lisa een dergelijke post opnieuw plaatsen. “Het was een eye-opener voor me om te zien hoe krachtig het internet is. Toch zou ik het opnieuw schrijven, omdat ik het belangrijk vind dat we onze mening met elkaar delen.”

Heb jij iets meegekregen van deze vete? Met wie ben je het eens, met Constance of met Lisa?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen