Waar ben je naar opzoek?

Fitdagboek: Mijn favo ontbijtje op dit moment

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fitdagboek: Mijn favo ontbijtje op dit moment

Geloof het of niet maar sinds vier weken ben ik enorm hard aan het sporten. Al eerder had ik struggles op het gebied van sporten en ik heb meerdere dingen geprobeerd. Uiteindelijk bleek dit niet bij mij te passen. Sinds vier weken heb ik een soort ritme gevonden en ben ik minimaal 3 uur per week ruim in een uur in de sportschool te vinden. Het liefst vier keer per week maar goed… dat moet wel lukken en passen in het schema van het gezin. Het is in ieder geval een positieve flow en verandering in mijn leven.

> Lees ook: Geef maar toe, jij hebt NIET het ideale lichaam!

Waarom nu wel?

Ik denk dat het nu voor mij werkt omdat ik zelf mijn tijd in kan delen. Het wordt ook makkelijker nu de kinderen wat groter worden en naar school gaan. Als de jongste naar de peuterspeelzaal is benut ik die tijd om te werken én te sporten. Door de wisselende werktijden van manlief kan ik het ook beter inplannen. Ik kan nu ook ‘s morgens om 7u in de sportschool staan en hem daarna aflossen zodat hij kan werken. Overigens is hij ook heel actief met sporten en motiveren we elkaar. Ik denk dat de knop om is…

Ik voel mij echt een stukje fitter. De weegschaal heb ik tijdelijk opgeborgen. Waarom? Omdat ik er zat van ben. Kilo’s zeggen niet alles, zeker niet als je veel sport. Ik wil naar het totaalplaatje kijken.

sportschool fitte mama 2 be

Fitte mama 2 be

Sowieso probeer ik 10.000 stappen per dag te halen en de laatste tijd zit ik zelfs rond de 15.000. Een keer extra traplopen én met de fiets naar school helpt daar ook aan mee. En gewoon bewust zijn van wat ik eet. Niet alles klakkeloos in mijn mond stoppen en af en toe dat lekkere taartje laten staan (huh, ik houd eigenlijk helemaal niet van taart… maar het gaat om het principe: niet alles eten). Veel water drinken (ook handig met mijn nierstenen en blaasontstekingen) en weinig alcohol drinken. Doordeweeks sowieso niet.

Een streng dieet is ook niks voor mij. Dat past niet in onze levensstijl. We gaan regelmatig samen een hapje eten (heerlijk zonder kinderen) of met vrienden. Dat wil ik kunnen blijven doen. Dan maar een keertje extra sporten. De sportschool is van 7:00 – 22:30 uur open. Ideaal!

Ontbijtjes

Ondanks dat ik gék ben op brood probeer ik mijn brood-inname wat af te wisselen met andere ontbijtjes. Een snelle en gezonde ontbijtshake of griekse yoghurt met Cruesli.

Momenteel is de Quaker Cruesli favoriet bij mij. Het voordeel is dat er in de vernieuwde Quaker Cruesli 30% minder suiker zit en deze zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen is. De receptuur van alle Quaker Cruesli varianten is aangepast. De suiker is vervangen door een extract uit de cichorei-wortel (een soort vergeten groente, denk aan: zoete aardappel), en geheel natuurlijk. Daarnaast is de smaak en de lekkere brosse bite uiteraard hetzelfde gebleven en kan je dus nog meer en vaker genieten van alle Cruesli varianten. Ook heeft Cruesli 2 Limited Editions geïntroduceerd: Cookies & Cream en Black Berrylicious.

Win een groot pakket Quaker Cruesli met 9 smaken t.w.v. 25 euro!

Ik mag 10x een pakket Quaker Cruesli weggeven omdat ik er zo enthousiast over ben. En dat is niet zomaar een pakket. In dat pakket zitten namelijk alle 9 Cruesli varianten en het pakket heeft een waarde van 25 euro.

Wat moet je daarvoor doen?

 • Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op Facebook, Instagram én/of Snapchat (username love2bemama.com). Het is geen must maar wel leuk!
 • Laat een reactie achter in de comments en ik hoor graag wat jou favo ontbijtje is en of je meer over mijn ‘fitte mama 2 be’ proces zou willen lezen. Zo ja, wat zou je willen lezen?
 • Dit artikel delen op Facebook wordt ook gewaardeerd 🙂

Dat was het!

Deze winactie is verlopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Dit is een samenwerking met Quaker Cruesli.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Charlotte Verdonschot zei

  Het gewonnen pakket is ondertussen al goed benut.
  “XL” was het zeker, amai! 9 grote dozen Quaker Cruesli. Smaken die ik in de winkel zelfs nooit gezien had. GEWELDIG!

 • Fardau zei

  Wauw wat goed dat je zo lekker bezig bent! Ik ben nog steeds opzoek naar wat voor mij werkt… Helaas een behoorlijke zoektocht.

  Ik ben gek op yoghurt met cruesli als ontbijt. Echt fantastisch dat er nu minder suiker in zit! Dat is weer mooi meegenomen!

 • doreen zei

  Op fb heb ik in een reactie een heerlijke taart gezet een ontbijt taart dus dat mag.
  Echt een aanrader.
  Hopelijk lukt het sporten en bereik je de doelen die je wilt behalen
  En super de site en je blogs
  Het spoort mij ook aan om steeds meer te schrijven.

 • Annemarie zei

  Mijn favoriete ontbijt van dit moment is magere yoghurt met banaan en havervlokken! Het voordeel hiervan is dat als ik thuis ben het hier tot aan de lunch prima op red!
  En ik ga je zeker volgen (deed ik al ) Leuk om je verhalen te lezen hoe het je vergaat! Helemaal nu ik zelf ook fanatiek aan sporten ben

 • An Na zei

  Cool! Ik eet heel graag magere yoghurt met fruit als ontbijt.. Heerlijk..

 • Astrid zei

  Goed bezig!! Ik ben sinds 2 weken ook weer begonnen met sporten. Gaat hier helaas niet altijd even makkelijk omdat mijn vriend op de vrachtwagen zit. En ons zoontje nog niet naar school gaat.
  Het lijkt me leuk om er meer over te lezen, hopelijk kun je zo andere moeders ook motiveren om te gaan sporten.
  Heel veel succes!

 • Liesbeth zei

  Ik eet Quaker als lunch of toetje! Heerlijk
  Als ontbijt neem ik altijd vruchtensap en twee bruine boterhammen
  Ik vind je Blog leuk. Geen streng dieet maar gezond en genietend leven!

 • Charlotte Verdonschot zei

  Ik eet graag havermout ‘s morgens

 • elisabeth maria martina zei

  mijn favoriete ontbijt, ik doe heel graag mee met deze gezonde actie

 • Lisanne zei

  Ik ontbijt nooit Mss dat ik dat met dat quaker pakket wel ga doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 6 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen