Waar ben je naar opzoek?

Even voorstellen: Loedermoeder Tamara!

2 minuten lezen tamara_spierings Tamara Spierings
Even voorstellen: Loedermoeder Tamara!

Dag mede-moeders (en vaders!). Jullie lezen nu mijn eerste blog voor Love2BeMama. Mijn naam is Tamara, 28 jaar jong en wonend in Arnhem. Ik vind het hartstikke leuk dat jullie vanaf nu deelgenoot kunnen zijn van alles wat ik heb meegemaakt en nog ga meemaken. Ik ben niet meer samen met de vader van mijn kinderen; daar heb ik nu co-ouderschap mee. Ook daar ga ik jullie meer over vertellen!

Loedermoeder

Ik ben het type moeder, of beter gezegd het type loedermoeder, dat houdt van wijn (en bier), reizen, feestjes, eten en vooral ook geniet van de tijd met EN zonder mijn kleine terroristen. Dit genieten doe ik soms alleen of met vriendinnen maar meestal met mijn partner, welke de bonusvader is van bovengenoemde terroristen. De namen van die twee zijn Lodewijk (8) & Anne-Fleur (6). 

Loedermoeder Tamara

Co-ouderschap

Ik ben niet meer samen met de vader van mijn kinderen en wij doen een poging tot het opvoeden middels co-ouderschap. Nu weet ik niet wat de grootste uitdaging is; omgaan met twee kleine terroristen of het overleggen over die twee met hun gedeeltelijke schepper. 

Gelukkig word ik niet alleen uitgedaagd maar krijg ik ook enorm veel liefde van ze en overleven we iedere uitdaging op een steeds creatieve manier. Iedere avond dat ze bij ons zijn kijk ik onwijs trots naar ze als ze weer lekker in hun bedjes liggen te dromen, waarna ik voor mezelf en mijn partner een heerlijk glaasje wijn inschenk.

Lees ook: Alleenstaande moeder zijn is af en toe gewoon k*t

Geen makkelijke puber

Even blik ik kort terug op het jaar 2008. In dit jaar werd ik 17 jaar en gierde de puberale en rebelse hormonen door mijn lijf. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woonde bij mijn moeder en stiefvader. Wat heb ik het deze mensen moeilijk gemaakt! 

In Oktober 2008 leerde ik een man kennen die elf jaar ouder was dan ik. Ik werd bijna 18 en hij was net 29 jaar. Natuurlijk had mijn moeder hier een mening over, welke ik overduidelijk niet wilde horen. Mijn ouders keurde onze relatie af dus besloot ik dan maar bij hem te gaan wonen. 

Uit elkaar

Zo vertrok ik vanuit Tilburg naar Ede. Als ik toen eerlijk was geweest tegen mezelf wist ik ook wel dat die relatie geen stand zou houden maar ik wilde absoluut niet terug naar mijn ouders dus hield ik hoop op betere tijden. Uiteindelijk zijn we zes jaar samen geweest en hebben we samen twee prachtige kindjes gekregen maar heeft dit geen stand gehouden. 

Uiteraard ga ik jullie nog veel meer vertellen. Onderwerpen die nog aan bod komen zijn: samenwonen met een narcist, co-ouderschap, daten, een nieuwe relatie krijgen en jezelf opnieuw ontdekken. Be prepared…

Lees ook: Een seksloos huwelijk is niet gezond…

 

Tamara Spierings

Ik ben Tamara. Parttime moeder van twee halfbloedjes. Niet meer samen met hun vader maar al een hele tijd samenwonend met mijn nieuwe liefde. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag, ik kook en reizen is mijn grootste hobby. Ik zit in mijn afstudeerjaar o&a Psychologie en leer Spaans om mij tijdens mijn reizen beter verstaanbaar te maken. In mijn blogs neem ik jullie mee. in mijn alledaagse chaos en dilemma’s.

Reacties
 • Johan zei

  Dit komt recht uit je hard en het klopt 100% ,het heeft me echt geraakt.
  Dit zou zelfs een goed boekje kunnen zijn.
  Echt trots op je wat je ook gedaan hebt want het heeft je wel zo gemaakt.

  Ga zo door.

 • Johan zei

  Dit heb je echt vanuit je hard geschreven en je hebt me echt geraakt dank je voor je eerlijkheid want dit klopt echt.
  Echt heel mooi Tamara!
  Dit zou zelfs een mooi boekje kunnen worden.

 • Cora zei

  Heel mooi geschreven
  Ik kijk na wat je nog gaat schrijven
  Ben trots op jullie als een mooi gezintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen