Waar ben je naar opzoek?

Even stilstaan bij wat vandaag ook is

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Even stilstaan bij wat vandaag ook is

Het is Hemelvaartsdag. Een vrije dag met gelukkig heerlijk weer en waarschijnlijk ga je, of ben je er al lekker op uit vandaag. Maar voordat je je stort in het mooie weer en al je leuke plannen, vraag ik je om heel even stil te staan bij wat vandaag ook is.

Het is namelijk ook Internationale Dag van het Vermiste kind. Op deze dag in 1979 verdween de New Yorkse jongen Etan Patz. Dit zorgde voor een heel mediacircus om het zesjarige jongetje terug te vinden. President Ronald Reagan maakte daarom van 25 mei een dag om stil te staan bij alle kinderen die ontvoerd op weggelopen zijn.

Lees ook: Vermist jongetje levend terug gevonden in het bos

Je moet er niet aan denken: je kind is ergens aan het spelen, en ineens is hij weg. Of je zwaait hem uit als hij naar school fiets, maar hij komt nooit aan. Wat een ramp moet dat zijn voor alle ouders die dat mee moeten maken.

Gelukkig zijn er in Nederland instanties en organisaties die ervoor zorgen dat kinderen die kwijt zijn, zo snel mogelijk weer bij hun ouders terugkomen. Natuurlijk zet de politie zich in om een kind terug te vinden. Vandaag delen ze op het strand bandjes uit, waar ouders hun mobiele nummer op kunnen zetten en bij hun kind om de pols kunnen doen.  Mocht het kind dus zijn of haar ouders kwijtraken, kunnen omstanders het nummer bellen. Een andere manier kan zijn om een sleutelhanger aan de broek van je kind vast te maken, met daarop je nummer.

Maar enkele tientallen keren per jaar, moet er echt gezocht worden naar een kind. Je kunt dan meehelpen met zoeken. Er worden dan AMBER Alerts uitgestuurd via onder andere Facebook en Twitter. Hoe meer ogen meezoeken, hoe sneller een kind wordt gevonden. En dat het werkt, blijkt wel uit de cijfers: 22 van de 23 keer dat er vorig jaar een AMBER Alert is uitgestuurd, werd een kind ongedeerd weer terug gevonden.

Lees ook: Waarom je kinderen nooit uit het oog kan verliezen bij water

Via amber.nl/zoekmee kan je de verschillende manieren zien waarop je een alert kan ontvangen. Dus, voordat je er lekker op uit gaat vandaag, installeer even de app, of schrijf je in voor de sms alert. En ga dan lekker genieten van je dag, maar houd je kinderen in het oog!

Bron: AMBER Alert

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen