Waar ben je naar opzoek?

Wat er niet mag missen in de vluchttas voor tijdens de bevalling

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Wat er niet mag missen in de vluchttas voor tijdens de bevalling

vluchttas ziekenhuis

De vluchttas. Je weet wel: dat koffertje wat je klaarzet om mee te nemen als je gaat bevallen en halsoverkop richting het ziekenhuis moet vertrekken. Meestal zit deze vol met praktische dingen voor tijdens en na de bevalling. Denk aan: babykleertjes in verschillende maten, schone kleding voor jezelf, een tubetje mascara (om jezelf na de bevalling een klein beetje te fatsoeneren) en ga zo maar verder. De essentials dus.

Maar is dat wel alles wat er in het tasje hoort te zitten? Of zijn er nog genoeg andere dingen die best wel eens van pas kunnen komen tijdens de bevalling?
Deze dingen gaan er in ieder geval mee in mijn vluchtkoffertje. Just in case!

1. Tijdschriften

Oké. Ik had er persoonlijk geen behoefte aan om de Story door te bladeren, terwijl ik weeën weg probeerde te zuchten, maar ook voor de mannen kan zo een bevalling best een lange ruk wezen. Om een klagende vent te voorkomen (en daarmee ook eventuele moordneigingen) gaat er dus mooi een Voetbal International mee in de tas.

2. Een deo-roller

Baby’s herkennen hun moeder onder andere aan hun geur. Slim is het dus om op je kraambed geen parfum, geurende bodylotion of sterke deodorant te gebruiken. Echter is het compleet begrijpelijk dat je na de bevalling je oksels even ‘vrij’ wilt maken van eventuele, onaangename geurtjes. Ook voor eventueel bezoekend publiek. Een deo-roller is wat minder sterk dan een spuitbus en hiermee dus een prettig alternatief als je toch een beetje fris wil ruiken.

3. Wat te snacken

Dit is niet zozeer voor jezelf, maar wel belangrijk voor je wederhelft. Zo viel mijn man tijdens de bevalling flauw (ja echt!), omdat hij veel te weinig had gegeten maar mij ook niet lang alleen wilde laten. Een pak koekjes (of iets dergelijks) om dit te voorkomen kan dus geen kwaad.

> Lees ook: Wat je man niet moet zeggen tijdens de bevalling (de meest foute acties en opmerkingen verzameld) …

4. Sokken

Niet om aan te trekken, maar om in je partner zijn mond te stoppen. Het liefst nog VOOR hij iets stoms besluit te zeggen waardoor je puntje vijf zal moeten gebruiken.

5. Een honkbalknuppel

Zie punt vier… maar iets anders waar je op afstand een goede tik mee kan uitdelen is vanzelfsprekend ook prima.

what to expect Bron afbeelding: www.wifflegif.com

6. Ondergoed

En dan vooral de best verkrijgbare oma-variant.
Naadloos, groot, niet-knellend, on-sexy en bovenal: zo comfortabel mogelijk.

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wat mag er in jouw vluchttas niet ontbreken? Laat het ons weten!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen