Waar ben je naar opzoek?

Eerlijke mama: wat is bevallen toch eigenlijk verrot

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Eerlijke mama: wat is bevallen toch eigenlijk verrot

Natuurlijk ben je super blij met je kinderen en is de dag dat ze geboren werden een van de mooiste dagen van je leven, maar wees nou eerlijk, die bevalling was toch ook eigenlijk alles behalve prettig en comfortabel? Mama Jordan Kennedy besloot dat eens heel eerlijk op Facebook te delen. 

En dat ze niet de enige is die er zo over denkt, blijkt wel uit het feit dat haar post 23 duizend keer is geliked en meer dan 11 duizend keer is gedeeld. Als je toch al opziet tegen je bevalling, sla deze blog dan even over. Voor andere aanstaande moeders: weet wat je te wachten staat!

Lees ook: Zo ziet je lichaam er na de bevalling echt uit

Dit staat in Jordans post

“Ik keek net een programma over bevallen en dat zette me aan het denken over hoe verrot bevallen eigenlijk is. Het is allemaal over zodra de baby er is, maar echt, bevallen moet een van de naarste dingen ooit zijn. Je begint met je mooiste pyjama met matchende slippers. Je kan nog lachen en doet zelfs nog een beetje lipgloss op om in de goede stemming te blijven. 

Zodra de weeën heftiger worden vliegen je slippers door de kamer. Je haar zit nergens meer naar. Uiteindelijk lig je er met een luier om die waarschijnlijk een hele vijver op zou kunnen vangen. Je probeert je waardigheid voor je man nog een beetje te bewaren, zodat hij je na al dit nog steeds leuk vindt. Maar een paar uur later zit je zo erg aan de pijnstillers dat je wel een junk lijkt.

Dan is het tijd om te persen en oh wee als je de afgelopen acht uur nog wat hebt gegeten. (…) uiteindelijk helpt de pijnstillers niks, dus richt je je tot je partner met een stem die voor het laatste gehoord werd in een worstelwedstrijd. 

Lees ook: Top 30 meest foute acties en opmerkingen van een man tijdens de bevalling

Dan is het hoofd eruit en je onderkant staat in brand. Je gaat er bijna aan onderdoor als de schouders eruit komen. Iedereen om je heen zegt blij: aah, een baby! Laten we maar even vergeten dat hij helemaal blauw is en een punthoofd heeft. Maar je vergeet het allemaal en zodra je even een momentje voor jezelf wil, komt er een verloskundige voor je vagina met een naald en een draad. 

Het is echt een magisch moment voor vrouwen… 😊”

Bron: Facebook

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen