Waar ben je naar opzoek?

Eèn week zonder suiker

3 minuten lezen Sharon


Op 10 april ben ik begonnen met het programma ‘40 dagen zonder suiker‘. De komende weken ga ik bloggen over mijn ervaringen en hoop ik lezers hiermee te informeren en ervaringen te delen. Wie weet sluit jij je ook aan bij ’40 dagen zonder suiker’.

Mijn eerste acht dagen zonder suiker zijn voorbij. Met de start van ’40 dagen zonder suiker’ ben ik ook gestart met minimaal twee liter water drinken per dag, maximaal drie koppen koffie en geen koffie meer na 16:00 uur. Mijn dagelijkse routine en eet- en drinkgewoonte neem ik grondig onder de loep. De afgelopen weken voelde ik mij niet al te fit; snel moe, weinig energie, wallen onder mijn ogen, onrustige nachten, last van een extreem gevoelige huid, hoofdpijn en een opgeblazen gevoel. Na het lezen van alle informatie werd ik mij bewust van het suikergehalte in 99% van de producten wat ik dagelijks, onbewust, at. Daar schrok ik wel van en gek genoeg had ik daarna niet veel moeite met het laten staan van al die onnodige suikers. Deze onnodige suikers heeft mijn lichaam niet nodig. Ik vind het wel moeilijk om alle producten bij elkaar te zoeken waar geen suiker in zit. Af en toe krijg ik onbewust toch wat suiker binnen dus volledig zonder suiker ben ik (nog) niet.

De eerste week had ik het moeilijk. Ik kreeg extra trek, had zin in zoetigheid -een lekkere koek bij de koffie of een zakje Maltesers in de avond en niet te vergeten een glaasje wijn-. En ik had vreselijk last van hoofdpijn. Dat laatste is denk ik het gevolg van het laten staan van  de vele koppen koffie. Voordeel was wel dat ik ‘s avonds veel beter sliep. Ik dacht altijd dat ik prima sliep maar na een week weet ik dat dat niet zo was. Ik sliep heel onrustig en kwam moeilijk in slaap. Nu raakt mijn hoofd mijn kussen en slaap ik. Een grote verandering. ‘s Morgens word ik uitgeruster wakker. Wel zo fijn als er twee kids aan je bed staan om half acht.

Na een week (bijna) zonder suiker kan ik zeggen dat ik mij fitter voel, meer energie heb, minder prikkelbaar ben en mijn opgeblazen gevoel en opgeblazen buik zijn weg. Een leuke bijkomstigheid is dat ik inmiddels ruim 2 kilo (bijna 3 kilo) ben afgevallen. Zonder moeite. Het lekkers bij de koffie heb ik vervangen door een rijstwafel met honing. Klinkt saai maar is ook erg lekker. Ik voel mij zoveel beter dus het is het mij waard. In de ochtend drink ik een smoothie en geen brood met hagelslag meer. Ook probeer ik mijn kinderen steeds minder suiker te geven: 100% natuurlijke siroop van de natuurwinkel; geperst uit fruit en verdunnen met water = ranja, ijsjes van yoghurt met verse vruchten, komkommertjes en in plaats van yogi drink een smoothie. Dat lusten ze wel. De suikervrije muffins vielen nog niet zo goed in de smaak.

Nu ik een week bewust bezig ben met alle toegevoegde (onnodige) suikers in producten weet ik dat er ook veel producten zijn die ik wel mag nemen. Je moet alleen goed zoeken. In de natuurwinkel ben ik inmiddels vaste klant. Het bewust letten op mijn eetgewoontes heeft er ook toe geleid dat ik zoveel mogelijk biologische producten koop. Niet alleen lekkerder maar ook veel beter. Denk eens aan alle toegevoegde troep in vlees. Ik wil geen troep meer in mijn lichaam en mijn kinderen er ook niet mee volgooien. Maar het wordt je zo moeilijk gemaakt. Biologisch eten is duur en in 99% van wat er in de winkels ligt zit suiker. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is… Suiker heeft ook veel invloed op kinderen en hun gedrag.

Ik zet mijn missie voort: 40 dagen zonder suiker en mijn levensstijl onder de loep nemen. Na acht dagen kan ik zeggen dat ik op de goede weg ben. Het is mij waard hoe ik mij nu voel. Dat ik 100% zonder suiker het leven door ga kan ik niet beloven. Af en toe is een lekker stukje chocolade veel te lekker. Maar deze cursus zet mij wel aan het denken…

Ook wat voor jou? Sluit je bij mij aan! In de volgende blogs zal ik ook tips geven over producten zonder suiker en lekkere recepten. Ik zal je laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om zonder suiker te leven.

© Geschreven door Linda

Wil jij dat anderen deze blog ook lezen? Deel het met de rest van de wereld via onderstaande icons.
Klik en plaats!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen