Waar ben je naar opzoek?

Dromen van een vakantie zonder kinderen

2 minuten lezen Anne
Dromen van een vakantie zonder kinderen

Vroegboekkorting. Ik zag het zojuist alweer voorbij komen in mijn mailbox. Wees verzekerd van je favoriete zomervakantie! schreeuwde de titel mij tegemoet. Zo vlak na de herfstvakantie begint het voorzichtig te kriebelen. En zo vlak na de kerstvakantie straks, viert het helemaal hoogtij! Heb gonst rond tijdens verjaardagen; tijdens het wachten op het schoolplein, tijdens etentjes met vrienden en ook mijn moeder vraagt terloops of wij ‘al plannen hebben’….

Witte zandstranden

Jazeker mams, plannen zat. En dromen ook ja; prachtige dromen. Met name in m’n hoofd. Zonovergoten witte zandstranden. Zover als je kunt kijken geen andere toerist te zien. Hangmatten tussen hoge palmbomen die me zwierend in de lome zon toefluisteren plaats te nemen en zo lang als ik maar wil me zullen wiegen op de zwoele bries van de tropen. Een bruinverbrande, gespierde barman die me vraagt naar mijn favoriete cocktail en deze met krachtige shake-bewegingen in elkaar flanst alsof het niks is. Het nieuwste boek van mijn favoriete schrijver naast met op het tafeltje. Klaar om in één keer verslonden te worden door mijn welwillende ogen.

Een romantisch diner voor twee met kaarslicht, veel wijn en vers gevangen kreeft. Wachtend om rustig en met volle aandacht opgegeten te worden terwijl ik met manlief de wereld verbeter totdat de volrode zon diep wegzakt in de azuurblauwe oceaan. Waarna wij ons naar onze boven de zee en hoog op palen geplaatste, rieten cabana begeven en intens de liefde bedrijven. Net zolang tot we diezelfde volrode zon weer op zien komen…

Lees ook: Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen)

Camping

‘Lieverd?’ ‘Ja mam, sorry, vroeg je iets?’ ‘Ja, ik vroeg of jullie al plannen hebben voor aanstaande zomervakantie’. ‘Ja mam, we hebben gisterenavond geboekt.’

Ow wat leuk, vertel!
Ja echt geweldig! Een prachtige camping in Italië. Zo’n hele grote. Lekker kindvriendelijk met idioot grote zwembaden en speeltuinen.
Ja klopt, met heel veel Nederlanders ook. Dat is leuk, kunnen de meiden veel vriendjes maken. Nee dit jaar geen tent, maar lekker luxe in een stacaravan. In zo’n straatje, gezellig allemaal bij elkaar. Ja, goed he? Heel veel zin in inderdaad.
‘Goed zo kind, geniet er maar van, want voorpret is al zoveel waard.’

In gedachten flits ik weer even naar ons onbewoonde eiland en zeg afwezig:
‘Klopt mam. Klopt als een bus…’

Lees ook: Naar Spanje en luxe kamperen.

Missen

Twee dagen later loop ik een vriendin tegen het lijf. Ze heeft al oudere kinderen en die willen niet meer mee op vakantie. Deze herfstvakantie is ze met manlief met z’n tweeën naar Thailand geweest… Hangmatten, palmbomen, bruinverbrande, gespierde barmannen… Cocktail, kreeft, zeeën van tijd. Ik wil ALLES weten.
En weet je wat ze zegt…? “Ik miste ze zo!’  Ze miste ze!! In die f*#@cking hangmat droomde ze de hele dag van prachtige campings in Italië, idioot grote zwembaden en caravans in een straatje…

Photo by Mateusz Dach from Pexels

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen