Waar ben je naar opzoek?

Dingen die ik niet wist van mijzelf…

2 minuten lezen Rosan Sierhuis
Dingen die ik niet wist van mijzelf…

Moeder

…voordat ik één kind had.

 1. Eigenlijk wel de allerbelangrijkste, maar ook meest voor de hand liggende… Ik wist niet dat ik zo intens veel van dat kleine mensje kon houden dat mijn hart zowat ontploft af en toe en woorden simpelweg tekort schieten.
 2. Dat je op sommige momenten even helemaal klaar kan zijn met het gedrag van datzelfde kleine mensje… vooral om half 9 ‘s ochtends als je net de deur uit wil. En als ze 5 minuten later zegt: mama, tijger… wrraaaaahhhh je dan niets anders kan dan lachen.
 3. Dat ik meer geld uit zou geven aan kleding voor mijn kind dan aan mijzelf.… zoals alle statistieken al hadden voorspeld, maar nee dat zou mij niet gebeuren hoor. De pakketbezorger heeft er gelukkig niet onder te lijden, waar hij eerst regelmatig met schoenen van een online warenhuis voor de deur stond, zijn het nu pakketjes kinderkleding van die 1001 te leuke webshops die ik heb ontdekt!
 4. Dat je ‘s ochtends naar je werk loopt met een deuntje in je hoofd en denkt …. waar is dat toch van? Om er vervolgens achter te komen dat het Brandweerman Sam is.
 5. Dat ik als ik mijzelf aan iemand nieuw voorstel in een werk-situatie bijvoorbeeld, ik de neiging heb om direct te vertellen dat ik een dochter van bijna twee heb, ook als die informatie voor die persoon in kwestie er niet toe doet.
 6. Als het vervolgens wel ter sprake komt ik dan ook de neiging heb om meteen foto’s van mijn dochter te laten zien, omdat ze zo leuk en mooi is…. maar ook omdat ze totaal niet op mij lijkt (blond vs bruin, blank vs capuccino tintje) en dat ik mensen dan kan vertellen dat ze half Surinaams is.
 7. Dat ik zo’n moeder ben die op de fiets zes keer achter elkaar Berend Botje zingt en vervolgens aan de zevende keer begint omdat dochterlief zo schattig vraagt: nog keer Botje?
 8. Dat ik vond dat vier jaar verschil tussen kind 1 en kind 2 echt minimaal was, tot mijn dochter 1 werd, 2 dagen daarna ging lopen… mijn baby ineens geen baby meer was en mijn eierstokken ineens gingen rammelen.
 9. Ik mijn kind absoluut niet wil laten rondlopen in kleding met welk Disney-figuur dan ook… Hey wacht… dat vind ik nog steeds, alleen is de ultieme test-fase voor dit standpunt nog niet aangebroken 😉
 10. Nu ik zwanger ben van nummer 2 (uitgerekend als nummer 1 net 2 jaar is… zie punt 8) benieuwd ben of ik over een jaar weer zo’n lijstje kan maken met ‘wat ik niet wist van mijzelf… voordat ik 2 kinderen had’
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen