Waar ben je naar opzoek?

10 leuke dingen aan de Huishoudbeurs

2 minuten lezen Esmee
10 leuke dingen aan de Huishoudbeurs

Als het nieuwe jaar is aangebroken, gaat het aftellen beginnen. In februari vindt er een heel leuk evenement plaats, de Huishoudbeurs! Dit jaar gaan voor de 71e keer heel veel vrouwen (ook mannen) naar Amsterdam om een super dag te beleven. Ook ik ben ruim tien jaar een vaste bezoeker van de Huishoudbeurs. Waarom trekt het mij en zoveel anderen fans eigenlijk?

De huishoudbeurs

1. De Huishoudbeurs is voor jong en oud

Als ik vroeger mijn moeder weleens hoorde vertellen over de Huishoudbeurs, dacht ik aan stofzuigers, Tupperware en schoonmaakmiddelen. Toen ik er als puber een keer mee naartoe ging met mijn oudere zus, zag ik al dat er een veel breder aanbod was aan activiteiten en koopwaar. Er is veel voor jong èn oud; van kleding tot verzorgingsartikelen, van keukengerei tot interieur accessoires en van nieuwe kookmethodes tot modeshows.

2. De traditie

Nu ga ik ruim tien jaar met mijn jeugdvriendin naar de beurs. Als vrijgezel, als partner, als zwangere en inmiddels zeven jaar als moeder heb ik elke keer een specifieke hoek waar mijn zoektocht naar leuke ideeën, tips en gadgets start. Het is echt een traditie geworden!

3. De voorpret

Van tevoren maken we plannen welke route we volgen die dag. We berichten elkaar met reminders als dit jaar gaan we naar bepaalde items op zoek. Nu heb ik ook de Huishoudbeurs app ontdekt waar je thuis al kunt ontdekken wat er allemaal is en waar je je kunt inschrijven voor workshops. Echt een tip! Ga naar de site van de Huishoudbeurs voor meer informatie.

4. Hoofdpersoon in een verkoopshow zijn

Dat mijn vriendin tijdens een instructie van nieuwe aardappelschil mesjes als middelpunt naar voren wordt geroepen, is echt wel grappig. We hebben helemaal lol als iedereen ook echt onder de indruk is. Je kan er mooie figuurtjes mee snijden van groenten en fruit. Ik gebruik het eerlijk gezegd niet vaak, maar als ik ermee werk, moet ik altijd aan toen denken.

5. De koopjes

Wat is de Huishoudbeurs een walhalla voor ons… overal leuke aanbiedingen! Soms gaan we echt op zoek naar iets speciaals; een bepaald cadeau voor iemand of een massageapparaat waar we al jaren eigenlijk langs liepen en vorig jaar eindelijk kochten. Er is voor ieder wat wils.

We gaan naar de Huishoudbeurs

6. Dag intens genieten

We trekken er echt een hele dag vooruit. Koffie drinken, lunchen, shows bekijken en ergens met een mooie achtergrond op de foto als herinnering. Het is echt een dagje uit!

7. Lekker eten

In de hal met al het eten en drinken, kun je vaak ook proeven wat er wordt verkocht. Gezellig en verrassend vinden wij dat. Iets wat ik normaal niet zou kopen, probeer ik nu wel.

8. De Negenmaandenbeurs

Vanaf de donderdag is er vier dagen lang ook de mogelijkheid de Negenmaandenbeurs te bezoeken naast de Huishoudbeurs. Een extra beurs waar echt specifiek voor zwangeren en jonge ouders veel te vinden zijn.

9. Elke dag optredens

Elke dag zijn er verschillende modeshows en optredens van zangers en leuke acts.

10. Voldaan naar huis 

Blij met heel veel ideetjes voor in huis, gadgets, een voorraad aan eten en een lach op ons gezicht gaan we weer naar huis. Wat nu zo mooi is… eenmaal thuis laat ik alles aan mijn man en kinderen zien met de daarbij horende anekdotes. Ik ben zelf soms ook verrast wat ik eigenlijk allemaal uit de tassen haal en beleef het opnieuw!

Ga jij dit jaar ook? Have fun!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen