Waar ben je naar opzoek?

‘Dik of Zwanger’ geschrapt uit KRO-NCRV programma

1 minuut lezen Marian Alons
‘Dik of Zwanger’ geschrapt uit KRO-NCRV programma

De KRO-NCRV heeft toch besloten om het onderdeel ‘Dik of Zwanger’ uit het programma Neem je zwemspullen mee te halen. Eerder richtten boze kijkers een petitie op om het hele programma van de buis te halen. Meer dan 3300 mensen tekenden de petitie.

Het programma-onderdeel zou niet respectvol voor vrouwen zijn. Zondagavond was het amusementsprogramma voor het eerst op tv op NPO3. Presentators Cabaretiers Klaas van Eerden en Pepijn Gunneweg moesten samen met twee gasten beslissen of een vrouw, die op een draaischijf staat, dik of zwanger is.

Lees ook: Wanneer vraag je aan iemand: “Goh, ben je zwanger?”

Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat de publieke omroep dit uitzond en denken dat dit vooral bij jongeren een negatief effect richting stevige mensen kan oproepen. De omroep reageerde eerst met een algemene reactie op haar website. Hierin stond dat het niet alleen om vergelijkingen met vrouwen gaat, maar ook om nationaliteit (Nederlander of Duitser), beroep (crimineel of zakenman) en andere soortgelijke vergelijkingen. “Het is in een satirische setting geplaatst om allerlei vooroordelen weg te lachen.” Later hebben ze dus toch besloten om het onderdeel te schrappen.

Directeur Yvonne de Haan van KRO-NCRV zegt: “We wilden juist met dit onderdeel laten zien dat je mensen niet moet oordelen op hun uiterlijk, dat je dan de mist in gaat. Op deze manier hebben we mensen gekwetst en dat is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest en dat betreuren we.”

Wat vind jij? Kun jij hier om lachen of is dit vrouwonvriendelijk? 

Vind je het grappig? Kijk dan ook dit filmpje van Powned, dat nog een stapje verder gaat:

Bron hoofdafbeelding: Flickr

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen