Waar ben je naar opzoek?

De vijfde ziekte of waterpokken bestellen? Dat kan!

3 minuten lezen admin Love2BeMama
De vijfde ziekte of waterpokken bestellen? Dat kan!

Moeten jouw kinderen de vijfde ziekte of waterpokken nog krijgen? Je kan ze gewoon bestellen. Nou ja, niet via een bestelformulier, maar wel gratis en voor noppes als er kinderen op school of opvang ermee besmet zijn.

De vijfde ziekte

Op de peuterspeelzaal hing deze week een briefje aan de deur dat er een kindje met de vijfde ziekte aanwezig is. Bij de opvang was er een kindje met waterpokken en een kind met de vijfde ziekte. Een cocktail dus! Lekkerrrrr…! En als je kind zich er niet ziek door voelt, mag het gewoon naar school en de opvang.

En dus kreeg ik de vraag: “Wil je dat ik haar even lekker laat knuffelen met het kindje met waterpokken? Heb je het maar gehad.” Je bent je ervan bewust als ouder dat jouw kind, en daarmee jij ook, vroeg of laat aan de beurt bent. Het lijkt heel ver weg en als het komt, dan wordt je kind op een dag wakker met rode vlekken of bulten.

Ik krijg spontaan de kriebels

Maar nu heb ik dus een keuze: m’n dochter thuis houden en hopen dat ze niet besmet wordt of even lekker laten knuffelen en haar met opzet de ziektes laten krijgen. Klinkt gruwelijk als je er zo over nadenkt. Aan de andere kant: ze is nu bijna vier en hoe ouder je als kind deze ziektes krijgt, hoe meer last je ervan hebt.

Lees ook: Houd je zieke kinderen thuis van school!

Natuurlijk heb ik er ook gewoon geen zin in. Want dat is het vooral: ík heb er geen zin in. Geen enkele ouder die zal staan juichen wanneer je kind de waterpokken heeft. Je krijgt er namelijk een ziek kind voor terug met slapeloze nachten door jeuk, branderig gevoel, koorts en ellende. En als alleenstaande ouder mag je dan extra aan de bak: je staat 24/7 stand-by.

Zelfmedelijden

Schat, ga jij er even uit om haar in te smeren met mentholpoeder. Kan ik vannacht even doorslapen.” Vergeet het maar wanneer je single mom bent! Het is dag in, dag uit aan de bak. Ja, natuurlijk is het vooral heel zielig voor je kind. Die voelt zich ellendig. Maar ik heb ook wel een beetje zelfmedelijden op dit soort momenten en denk dan aan woorden die letters hebben als een f, een u, een c en een k. Aan de andere kant, nu ik me erop kan voorbereiden: kom maar op! Can we do this? Yes, we can!

Maar nu terug naar de keuze: wegblijven van de opvang en school of bewust infecteren? Ik hoefde er niet lang over na te denken en heb gezegd: laat d’r maar lekker knuffelen met het waterpokken-zieke-kindje. Kusje geven mag ook. Want ik kies ervoor dat ze het dan nu krijgt, hopelijk minder last heeft dan over een paar jaar of wellicht als volwassene. En in dat laatste geval ben je verder van huis.

Wilt u ook een onsje vijfde ziekte erbij?”
Welja, doe er daar ook maar een portie van. Hebben we alles maar gehad.”

Dus laat maar komen die rode vlekken, bulten en jeuk (wederom: iew, iew, iew!)…ik heb mijn leger klaar staan met mentholpoeder, zinkoxide-lotion, havermout en héél veel mamaliefde.

Lees ook: 10 dingen die je schoon moet maken als je kinderen ziek zijn (om verspreiding te voorkomen!)

Waterpokken gehad?

Gisteren haalde ik haar op van de opvang en gaf mijn gastouder aan dat ze lekker heeft geknuffeld met het kindje met waterpokken. Het is nu dus afwachten. Alsof je het over een bevruchting hebt: one shot, one opportunity. Nu maximaal drie weken afwachten wat er gebeurd, dan weten we of het ‘raak’ was.

Rest mij alleen de vraag: heb ik zelf vroeger wel de waterpokken gehad?
Uhm, volgens mij wel. Denk ik. Geloof ik. Weet het eigenlijk niet. Ja, dat is al zo lang geleden“, aldus mijn vader.

Wordt vervolgd.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
  • Dees zei

    Mijn dochter is er paar weken van af was eerste kindje op de opvang….koorts? 1 avond 3 dagen de waterpokken ….het viel hier echt mee…heb met clinic ingesmeerd en paar keer extra bij mama in bed aangezien ik veel alleen slaap omdat vriend weg is. Sta er wat positiever in ze heeft het gehad en is er van af kan ze het nooit meer krijgen en ook 5de ziekte kan echt wel mee vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen