Waar ben je naar opzoek?

De vakantietas van een kleuter

3 minuten lezen Redactie Commercieel
De vakantietas van een kleuter

De eerste schoolvakanties in Nederland zijn begonnen. Misschien gaan jullie al snel op vakantie. Wij moeten helaas nog twee weken wachten. Helaas want ze zijn er heel erg aan toe. Gelukkig hebben we ook een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. We gaan 13 dagen naar de kust van Venetië. We hebben er heel veel zin in!
Hoe we gaan? Met de auto! We reizen al jaren in de zomervakantie met de auto en dat gaat prima. Mits je goede voorbereidingen treft.

Inmiddels heb ik wat ervaring met autovakanties met kinderen. Ik heb inmiddels een inpaklijst samengesteld die ik er elk jaar bij pak en ook voor tijdens de autorit heb ik mijn tips verzameld. Deze wil ik graag met jou delen. Ik weet dat er veel ouders zijn die graag op autovakantie zouden willen maar het niet aandurven. Ik zou zeggen: gewoon doen!
En hoe houd je je kinderen zoet in de auto? Er zijn genoeg mogelijkheden.

Allemaal een eigen rugtas

Als wij op vakantie gaan mogen ze allemaal één rugtas met spulletjes inpakken voor tijdens de autorit. Hierin zit speelgoed waar ze zich tijdens de autorit mee kunnen vermaken. En een rugzak pak je ook snel mee tijdens een pauze of wanneer je gaat overnachten in een hotel.

Reizen met kinderen is en blijft een uitdaging. Je moet er vooral voor zorgen dat ze zich niet gaan vervelen. Voor elke leeftijd neem je natuurlijk weer wat anders mee in de vakantietas maar in deze blog deel ik tips voor de vakantietas van een kleuter.

Onmisbaar: Het is sowieso handig om een dienblad mee te nemen in de auto. Waarom? 
Omdat ze dan een harde ondergrond hebben waar ze op kunnen spelen en tekenen. Natuurlijk is een tablet in de auto ook een uitkomst maar je kan ze niet zeven uur achter elkaar voor een tablet zetten. Daarom deze tips!

We gaan op vakantie en mijn kleuter neemt mee…

1. Een handige rugtas

Zorg ervoor dat de rugtas niet te groot is. Teveel meenemen is onnodig en hij moet wel bij hun voeten kunnen staan. Een rugtas met verschillende vakjes is handig.

2. Autootjes en poppetjes

Mijn kleuter is dol op autootjes. Er gaan dus een stuk of zes auto’s mee in de rugtas samen met een aantal Playmobil poppetjes. Hier kan ze uren zoet mee zijn en de leukste verhalen mee uitbeelden. De auto’s zijn ook ideaal als je in een restaurant gaat eten en ze toch wat te spelen willen hebben.

3. Teken- en kleurspullen

Teken in de auto? Met stiften? Ja hoor, dat mag bij ons! Natuurlijk wel met de Wonder Viltstiften van Crayola want deze zijn perfect voor onderweg. Waarom? Omdat de inkt van de Color Wonder Viltstiften alleen kleur afgeeft op het speciale Color Wonder papier in de Color Wonder Kleurboeken. Dus niet op andere oppervlakten. Heel fijn want zo zit niet je hele auto eronder of de kleding van je kids.

Je weet misschien inmiddels wel dat ik heel erg fan ben van de producten van Crayola. Ik hecht veel waarde aan de creativiteit van mijn kinderen en wil ook niet ‘nee’ verkopen als ze willen knutselen of tekenen. Met de Color Wonder producten hoef ik mij geen zorgen te maken over troep. Door deze unieke eigenschap kunnen ze dus heel goed gebruikt worden op vakantie, in een restaurant, onderweg of gewoon thuis.

Wat extra leuk is zijn de geheime elementen die verborgen zitten in de kleurplaten en extra magie geven bij het inkleuren.

4. Knuffeltjes

Mijn kleuter is dol op knuffeltjes. Er gaan dus ook een paar kleine exemplaren mee in haar rugtas.

5. Koptelefoon

Heel handig voor bij het luisteren naar een luisterboek of wanneer ze op de tablet een filmpje wil kijken. Zo hoef je als ouders niet drie verschillende films door elkaar aan te horen.

6. Haar eigen knuffel

Onmisbaar voor wanneer ze wil slapen!

7. Een fles water

Elk kind krijgt een fles water mee in de rugzak. Ze hebben namelijk vaak dorst en pakjes of flessen ranja vind ik een groot gesmeer. Het gaat altijd om! Zit je met die plakzooi in de auto. Water kan geen kwaad en is ook nog eens goed.

Ik ben benieuwd wat jullie meenemen op vakantie. Laat je reactie achter in de comments!

Dit is een gesponsorde blogpost.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen